Witam wszystkich forumowiczów. Jestem nowy, szukałem tego tematu ale albo nie znalazłem albo jestem ślepy. Panowie jak i równierz panie jeżeli takowe są mam problem z moją golfiną. Kupiłem Golfa 1.9 TD 75km AAZ. Golfa kupiłem od swojego dziadka powymieniałem filtry, olej, świece itp po pewnym czasie użytkowania Golf trafił do mechanika z powodu śruby klina na wale korbowym czy coś takiego w każdym bądź razie wiem o co chodzi. Po odebraniu Golfik latał jak nowy do momentu gdy odstawiłem go na parking i poszedłem spać
Na drugi dzień gdy odpaliłem Golfa usłyszałem to
http://www.youtube.com/watch?v=5aEB1FnaS1k jednakże Koło pasowe mi się nie gibie ani troszku pojechałem do swojego mechanika który zajrzał i powiedział że to wina pompy wtryskowej bo ona ścina pasek rozrządu. Polecił mi dać do regeneracji pompę wtryskową w Słotwinie i tak też zrobiłem(koszt regeneracji 350zł).Gdy ją przywiozłem do Jeleniej i oddałem do swojego mechanika zadzwonił on po 2 dniach i powiedział że pompa jest założona ale, że dalej problem nie ustał gdyż pompa nie została zregenerowana bądź źle zregenerowana. I moje pytanie brzmi CZY TO JEST WINA POMPY WTRYSKOWEJ ? I co najlepiej powinienem dalej robić? Bo już nie mam pomysłów
! Mam odczucie że to on coś źle zrobił i próbuje się wymigać. Jeżeli wiecie coś na ten temat to proszę o pomoc
Z góry dziękuję za jakiekolwiek odpowiedzi z waszej strony. Pozdrawiam!