przez Inspectah » 13 sie 2014, o 17:13
Hmm.. dziś odpaliłem auto, zaskoczył mnie kolejny pisk, teraz wydaje mi się, że dochodzi z okolic rozrządu. Na zimno auto piszczy, przy dodaniu gazu na jałowym piszczenie ustaje. Auto pochodziło z 10min i piszczenie wróciło do poprzedniego stanu jaki opisywałem wcześniej. Jak dobrać się do rozrządu? Bo jest tam pokrywa, którą trzymają dwa klipsy, jednak po zdjęciu jej nie chce zejść, co jeszcze ją trzyma? Auto ma 260 tys przebiegu i poprzedni właściciel nie wie kiedy był robiony rozrząd, bo jeździł nim zaledwie tydzień ;| ile kosztuje zrobienie rozrządu, wiem że pasek gdzieś w okolicy 100zł, a reszta?
[ Dodano: 2014-08-23, 16:04 ]
Witam,
dziś zdjąłem pasek klinowy od altka i odpaliłem auto na sucho. Bo ostatnimi czasy mam straszne piski w okolicach rozrządu/alternatora. Piski ustały, więc założyłem na nowo pasek i po odpaleniu auta psikałem WD-40 na poszczególne rolki. Piski ustały gdy popsikałem na koło od pompy wody. Pompa wody z tego co zauważyłem jest nowa. Teraz moje pytanie - co jest powodem pisków? Sama rolka czy pompa wody? Jeżeli rolka, to gdzie dostanę porządną?