Podepnę się pod temat. Mam problemy przy odpalaniu. Dymi i nierówno chodzi. Być może urządzenie rozruchowe nie działa.
Ma mam kilka pytań. Silnik 1.9 TD AAZ z klimą. Przyśpieszacza na linkę brak. Czyli rozumiem,ze jest automatyczny.
1. Czy to co zaznaczyłem na fotce na czerwono to tzw. automatyczne ssanie czyli przyśpieszacz kąta przy rozruchu? Czy to reguluje tylko obroty?
2. Jak to działa? Do elementu zaznaczonego na zielono, który naciąga linkę dochodzi tylko wężyk.
3. Jakie powinno być naciągnięcie linki? Przy wyłączonym silniku linka jest lekko luźna i dźwignia zaznaczona na niebiesko nie jest przyciągana. Po odpaleniu linka się naprężyła przyciągając dźwignie. Wcześniej miałem duży luz na tej lince, gdzieś koło 1 cm. Ale wydawało mi się, że przy takim luzie dźwignia nie zostanie przyciągnięta dlatego ten luz zniwelowałem. Nie wiem czy dobrze. Może powinien być taki duży luz.
4. Czy po jakimś czasie gdy silnik się nagrzeje linka znowu zrobi się luźna zwalniając dźwignie czy działa to przez cały czas gdy silnik chodzi? Podgrzałem silnik do prawie 90 st i linka cały czas była napięta. Dopiero po wyłączeniu silnika linka zrobiła się luźna zwalniając dźwignię.