Witam Serdecznie, otóż zakupiłem golfa 3 z silnikiem 1.9 tdi 1Z 90km, mam z nim taki problem otóż przy zakupie slabo krecil rozruszniki i swiece grzaly okolo 15 sekund za kazdym razem krecil trzabylo okolo 3-4 sekund zeby zapalil bez znaczenia czy zimny czy cieply, facet ktory mi sprzedawal twierdzil ze jedna swieca nie grzeje, no wiec wymienilem wszystkie swiece na nowe i nadal to samo, podmienilem tez aku z mojej ibizy w ktorej mam AFN a do niej wsadzilem tamtego aku ( dodam ze ten aku z golfa ktory kupilem jest 62ah i 480A) po zalozeniu aku z ibizy rozrusznik juz ladnie kreci i powiedzy ze odpala dosc dobrze ale swiece nadal grzaly tak dlugo, zauwazylem ze czujnik temperatury byl odlaczony ( odpieta kostka) no wiec wpielem kosteczke i eureka swiecej grzeje tak jak powinny rozrusznik kreci ladnie ale jest kolejny problem, z rana golf pali od strzala bez najmniejszych problemów przejade nim okolo 30km zgasze i za jakies 40min max 1,5h do niego wsiadam i dupa kreci kreci kreci z tylu siwy dym (biały) a golf nie zapala po odlaczeniu kostki z czujnika temperatury odpala od strzala, mozna by powiedziec ze nie odpala na ciepłym ale.... gdy auto zagrzane zgasze i sprobuje odpalic za dwie, pięc a nawet pietnaście minut odpala rowniez bez problemu oczywiscie z wpietą kostką do czujnika, nie pali tylko po dluzszym postoju tak jak wczesniej napisalem, dodam rowniez ze przy odpalaniu widac jak w okolicach rozrusznika pojawiają się iskry. Ten aku o ktorym mowilem ktory podmienilem z golfa do ibizy normalnie trzyma i ibiza na nim odpala ( moze czasami dluzej kreci ale odpala bez problemu za kazdym razem), powiedzcie mi gdzie szukac przyczyny mojego problemu od czego zacząc, wieczorem podepnę go pod kompa ale mysle ze to raczej malo moze pomoc ew, sprawdze kont wtrysu tylko ze wg mnie ma sie on nijak do objaw ktore tu podalem.
Pozdrawiam i czekam na rady