1.9 TDI PROBLEM

Wszystkie informacje o silnikach diesla.

Moderator: Moderator

Postprzez maniek9611 » 16 paź 2008, o 20:45

Mi się nie chciało szukać oryginalnego, zaszedłem do sklepu z częściami do ciężarówek i dopasowałem sobie rurkę od Jelcza, trochę przyciąłem i gitara :) robota na 10 minut a koszt 9 zł :D Kiedyś może na szrocie dorwę zbrojony ale komu by się śpieszyło jak teraz wszystko lux chodzi ;) i tak od roku nic się z nim nie dzieje. Pozdro
maniek9611
Berbeć

Re: 1.9 TDI PROBLEM

Postprzez SotoM » 17 paź 2008, o 00:33

szira07 napisał(a):witam nigdy niemialem problemów a teraz cos sie dzieje z rury dymi sadza na czarno czasem nie i jak dodaje gazu to dostaje muła czasem sie zdazy ze jedzie dobrze ale kiedys wgniatało w fotel a teraz nie ?????????? rozpedza sie do 120 na prostej drodze z górki pujdzie wiecej 140 ale to i tak malo ???? moze ktos mial taki problem prosze o pomac bo niewiem gdzie szukac

słuchaj TDI to silnik który podłanczasz do komputewra i komp.powie ci wszystko co go boli... wystarczy podjechac do renomowanego zakładu z kumatym mechanikiem i podłaczyć komputer i sprawdzić auto pod obciażeniem jak pracuja wtryski jak pompuje turbo i wtedy bedzie wiadomo do czego zajrzęć...bo przyczyn moze byś wiele....poważnie koleżko.
Mój były SotoMoVWóz

Powered by diesel inside -by Leopard
SotoM
Members

Rocznik: 2007
Silnik: BRD
Paliwo: ON
Nadwozie: kombi

Postprzez szira07 » 17 paź 2008, o 09:56

hej kolego pojechalem do najbardziej renomowanego zakladu z panem inzynierem w lodzi na bronowej pan stwierdzil ze na 2 dni musze zostawic samochud powiedzial ze turbina chodzi ale osuagów niema baran jede ninzynie :) z bronowej w lodzi poczym pojechalem do wiochy zabitej dechami bełdowa 2 domy na krzyz gosc podlaczyl pod wega wlaczył wtyczke od turbiny i samochud hulał jak niwy a pan inzynier sie wogule zna ten z bronowej w lodz ??????????? tyle swiadectw uniego wisi w biuze heheheheheheheheh smieszne smiechu warte boki zrywac chcial mnie oszukac bo dobrze wiedzial co jest grane jak odpial rure od turbiny i widzial ze ciagnie jak dodawalem gazu pozdrawiam a od takiego specjalisty trzymajcie sie z dala

[ Dodano: 2008-10-25, 13:18 ]
usterka usunieta okazało sie ze to poszedł intercoller bo mialem stłuczke i w momencie udezenia powstala mala dziurka z której ulatnialo sie powietrze i nie było szczelnisci wymienilem intercooler koszt z wymiana 500 zł i po klopocie juz nie dymi i jezdzi swietnie pozdrawiam i dzieki za pomoc
szira07
Czytacz

Poprzednia strona

- - -

Powrót do Silniki diesla