TOMEK 84, ale to musialbys odpiac na pracujacym silniku
Nic sie nie martw. Blad nie musi oznaczac niesprawnosci.
Moderator: Moderator
Bradley napisał(a):Jak ta podkladke ma wydmuchac? Przeciez podkladka jest pomiedzy glowica a obudowa wtryskiwacza, ktora idealnie wpasowuje sie w otwor w bloku glowicy.
To nie jest guma, ktora moze wyfrunac ot tak. Na prawde pierwszy raz slysze, zeby wydmuchalo miedziana podkladke spod wtryskiwacza TDI na VP.
Moze chodzi o pekniecie tejze podkladki. Wtedy jest inna rozmowa
Bradley napisał(a): Wpierw zrob logi dynamiczne.
SotoM napisał(a):Snejk18, moze czujnik cisnienia doładowania w ruże dolotowej jest padniety...
no a jaak... każdy czujnik podaje odczyt do ECU a ECU z podanych pomiarów danego czujnika dostosowuje warunki pracy silnika...Snejk18 napisał(a):padnięty czujnik powodował by utratę 10 KM
zrobiłem logi dynamiczne
Snejk18 napisał(a):że turbina nie podaje wystarczającego ciśnienia
Snejk18 napisał(a):samych logów nie mam bo zapomniałem o nie poprosić
Snejk18 napisał(a):Wymieniłem wszystkie przewody ciśnieniowe dochodzące do zaworka N75 i nadal nic.
Snejk18 napisał(a):Aha sprawdziłem też Westgate (nie wiem czy tak to się pisze) poprzez podanie ciśnienia na w rurkę do niego dochodzącą i działał. Po podłączeniu wszystkiego, wlazłem pod samochód a siostrzeniec odpalił silnik i przygazował, wtedy się nie poruszył nawet trochę. Może to jego wina
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 165 gości