1,9D

Wszystkie informacje o silnikach diesla.

Moderator: Moderator

1,9D

Postprzez kkk » 12 cze 2008, o 21:52

witam .w moim golfiku 19Dpojawiłsię olej w płynie chlodzenia,w zbiorniczku na górze plama.wymieniłem chłodniczkę oleju i dalej to samo.węże miękie tak że chyba spod uszczelki nie pompuje.da się z tym żyć alejest irytujące.nie są to jakieś olbrzymie ilości -od zmianu zrobiłem 5tys i zero dolewki.
kkk
Berbeć

1,9D

Postprzez Adek19 » 12 cze 2008, o 22:03

prawdo podobnie bedzie do wymiany usczelka pod głowicą pod korkiem w lewu oleju masz biała maz??
Adek19
Members

Postprzez opolanin » 13 cze 2008, o 12:07

kkk, miałem taką samą przygodę jak ty, z tym że sprawdziłem sobie chłodniczkę oleju najpierw, okazała się dobra, więc nie pozostawało nic innego jak wymiana uszczelki pod głowicą,była minimalnie uszczelka rozwalona, tak że tylko olej mieszał się z cieczą chłodzącą a nie na odwrót, przy okazji sprawdż sobie pierścienie, szczelność glowicy i wymień uszczelniacze w głowicy, pozdrawiam
opolanin

Postprzez brusiaki » 26 paź 2009, o 16:57

Witam.
Ja mam podobną sytuację z tą różnicą że wyrzuca mi płyn chłodniczy na zewnątrz. Może ktoś zna dobrego i niedrogiego mechanika w Poznaniu lub okolicy. Sam nigdy nie wymieniałem uszczelki pod głowicą i czy mi warto się za to zabierać. Pozdrawiam
brusiaki
Czytacz

- - -

Powrót do Silniki diesla