mój disel osiąga max 3000 obrotow tj.140km/h i dalej nie pojedzi nie szarpie nim ale jak by się przyduszał jaka może być przyczyna? nie kopci ,ładnie pali ,i do140 nawet się zbiera
moj kolega tez mial dokladnie taki problem, okazalo sie ze mial ladnego dzwona i mechanicy cos zle poskladali, mam nadzieje ze u ciebie tak nie jest ale dobrze by bylo sprawdzic
filtr paliwa oraz filtr powietrza ja tak miałem auto zbierało sie ładnie ale na 120 był koniec pedał w podłodze a na liczniku 120 ..... po wymianie filtrów wszystko wruciło do normy
ja mam taki sam problem 120 i dalej nie pójdzie . sprawdze te filtry choć niedawno zmieniałem filtr powietrza , wymienie filtr paliwa i zobaczymy. Pozdro
janek333, filtr powietrza jest mniej istotny .... mysle ,że problem zniknie po wymianie filtru paliwowego jest on w cenie około 40zł poprostu w starym nazbierało sie juz tyle syfy ze sie zapycha .... napisz czy pomogło ci
przeładowany lub niedoładowany. Winny może być zawór N75 lub poprostu przewody podciśnienia łapią "lewe" powietrze lub są niedrożne. Przyczyna może też być zawór w pompie sterujący wyprzedzeniem kąta wtrysku. Równie dobrze przyczyna może tkwić w propozycjach napisanych w powyższych postach. Dobry spec od TDI nie powinien mieć z tym kłopotu.