1z na afn

Wszystkie informacje o silnikach diesla.

Moderator: Moderator

1z na afn

Postprzez bibidog » 8 paź 2013, o 18:04

witam odrazu zaznaczam ze szukalem w szukajce ale tez mam dodatkowe pytania i moj przypadek jest inny.posiadam golfa 3 1z i chcialem kupic drugiego takiego na czasci poniewaz mam kilka rzeczy do poprawek przy nim i bym mial na podmianke a reszte sprzedal na czasci.tylko chcialemodrazu kupic z silnikiem afn i przelozyc graty do 1z i chcialem zapytac czy turbo kolektory sterowanie turbo wtryski i komputer afn wystarczy?instalacja 1z pasuje pod komputer afn?wyczytalem ze tak ale szukam potwierdzenia.dodam ze pompy wtryskowej wolalbym nie przekladac poniewaz niedawno byl wymieniony wiec wolalbym nie rozpinac. i glowne pytanie czy z toledo 1 lub ibizy cordoby vario bylo by do golfa duzo czesci innych mechanicznych na wymiane?wole golfa 3 zeby miec tez czesci blacharskie ale latwiej kupic zdrowego afn w budzie toledo 1 czy cordoby a reszte wtedy na czesci hmm.a najlepiej bym wsadzil caly silnik asv z ibizy po lifcie ale to juz instalacje trzeba przelozyc co?prosze o doradzenie za i przeciw kupowania dawcy w postaci toledo czy cordoby ibizy .wiem tez ze tym golfem niebede jezdzil zadlugo i niewiem czy jest sens zaopatrywac sie w drugiego na czesci bo wtedy bede skazany na niego z 5 lat jak bede mial takie zaplecze czesci heheh :-|
bibidog
Czytacz

1z na afn

Postprzez krzyś » 8 paź 2013, o 18:15

komplikujesz sobie życie lepiej chyba pogonić tego i i kupić afna jeśli ci za mało mocy zapodaj większe wtryski np216 oraz chipa będziesz miał ze 130 kucy ;-)
Vag diagnostyka,czyszczenie nastawników, uszczelnianie pomp wtryskowych Vp37, naprawa skrzyń biegów. Wszelkie info PW..
krzyś
Members

Rocznik: 1996
Silnik: 1.9 TDI 1Z
Paliwo: ON
Nadwozie: 5-drzwiowe

Postprzez bibidog » 8 paź 2013, o 19:07

krzyś napisał(a):komplikujesz sobie życie lepiej chyba pogonić tego i i kupić afna jeśli ci za mało mocy zapodaj większe wtryski np216 oraz chipa będziesz miał ze 130 kucy ;-)

racja to bez sensu kombinowanie bo koszt dawcy to 700euro lub 3 tys zl afn cordoba nawet 1000euro wiem ze by lepiej sprzedac golfa i dolozyc te pieniadze na dawce i kupic np paska b5 afn za 1500euro idzie kupic w dobrym stanie lub mk4 tez za 1500 da sie kupic cos sensownego w nl.a ten 1z to kupilem na szybkiego po tym jak rozbilem ibize fl tdi 90 koni niewiem czy tam byl alh ze zmiennna geometria ale sie zbieral o niebo lepiej od golfa i brakuje mi troche konia:) wymienilem rozrzad blacharsko auto spoko wiec chcialem troche ulepszyc zatrzymac gratow troche na czasci sprzedac reszte i wyjsc na 0 z inwestycji na dawce. tak po za tym chcialem ten rozrxzad zajezdzic wiec wypadalo by pojezdzic ze 2 lata
bibidog
Czytacz

- - -

Powrót do Silniki diesla