AFN brak mocy!!!!!!:(:(

Wszystkie informacje o silnikach diesla.

Moderator: Moderator

Postprzez acid » 8 cze 2008, o 02:01

witam wszystkich.posiadam golfa tdi afn i od jakiegos czasu mam problem z brakiem mocy w aucie.mam nowa turbinke od jakis 20 tys km paski wymienione oleje i filtry to juz w sumie czas na ponowna wymiane.jakis tydzien temu wymienilem waz ciśnieniowy wychodzący z kolektora w strone intercoolera bo byl pekniety i syczał i nie było zbytnio mocy.no i zaczeły sieproblemy.po wymienieniu jezdzil 1 dzien normalnie ze 100% mocą ale czasami łapał takie zawiechy i nie bylo przez jakis czas mocy (w miescie np od swiatel do swiatel).na nastepny dzien i od tamtej pory auto od samego początku nie ma mocy.ciągnie mi może jakies 60%,co w porównaniu do tego co było wczesniej przy nowym turbo to kiszka.odpala normalnie wszystko chodzi normalnie,turbo gwizdze załacza sie jak nalezy ale nie wiem dlaczego nie ciągnie.niby sprawdzalem juz tak ogolnie reszte przewodów cisnieniowych ale jest raczej ok,poza tym jak lapie lewe powietrze to kopci (wczesniej tak mialem) a teraz nie kopci nic.przeplywka byla wymieniana razem z turbina i jak ja sie odlaczy teraz to juz calkiem auto przestaje jechac.macie moze jakies propozycje?borykam sie z tym juz kilka dni i nie mam pojecia.

poza tym jak turbo mi padlo to zaden mechanik nie mogl sie połączyc VAGiem i nie wiem co było.i tu kolejny problem bo nie mam jak dojsc co padlo.prosiłbym o jakieś wskazówki co moge posprawdzac i jak.
acid
Berbeć

Postprzez leopard » 8 cze 2008, o 02:22

podjedź do uysego w łodzi - zdiagnozuje ci auto - przede wszystkim naprawi komunikacje z VAG;iem - dopóki nie będzie można dogadac sie ze sterownikiem silnika - nie wiadomo gdzie szukac przyczyny ...

1537521 - to numer GG - zapytaj się kiedy będzie miał jakiś wolny termin
leopard
Members

Postprzez acid » 8 cze 2008, o 02:38

ok dzieki bede go łapał od poniedziałku zapewne

juz mam dosc takiej jazdy:) a podlaczenie pod kompa i tak mi sie przyda bo bede chipa zakładał,mam nadzieje ze wyjdzie co to jest
acid
Berbeć

Postprzez leopard » 8 cze 2008, o 02:48

uysy czipuje auta - możesz od razu zagadac ... tu masz link do strony g-lab
leopard
Members

- - -

Powrót do Silniki diesla