auto odpala tylko kiedy jest chłodno

Wszystkie informacje o silnikach diesla.

Moderator: Moderator

Postprzez looook » 12 cze 2010, o 18:58

Witam wszytkich mam chyba problem natury elektromechanicznej :zdegustowany: od jakiegos czasu gdy odpalam rano i wieczorem auto odpala na dotyk czyli wszytko OK :-) ale kiedy jest juz cieplej wiadomo slonce wychodzi i prazy nie moge wogole odpalic wyglada to tak jakby auto lubialo slonce i nie chce jechac :lol: przekrecam kluczyk i nic kreci tylko i aniu rusz nawet dymek nie pojdzie znajomemu mechanikowi udalo sie go odpalic metoda jeden koniec kabelka od AKUMULATORA a drugi do jakiejsc wtyczki blisko silnika i odpala odrazu podpowiedzial mi tylko ze to wyglada jak objawy blokady zaplonu JEZELI KTOKOLWIEK wie co zrobic bardzo prosze o rade :cry: :cry:
looook
Berbeć

Postprzez K@mil » 12 cze 2010, o 19:02

Pierwsze co bym sprawdzil to kostka stacyjki, latwo to sprawdzic no i koszt mały (kostka ok zamiennik ok 10zl)

Co do tego ze jak jest cieplo to nie zapala to to jest sprawdzone ?
K@mil
POMOCNIK
POMOCNIK

Postprzez looook » 12 cze 2010, o 19:10

Serio odpala tylko wieczorem i rano i to na dotyk a pozniej to wyglada tak jakby sie nagrzewało cos pod maska i koniec blokada jakas zaznaczam ze nie mam blokady zaplonu taki cos mam juz od jakiegos czasu aha jak ostatnio byla taka pogoda deszczeowa to bylo wszystko OK no i temperatura powietrza byla niska A moze to jakis sterownik >?? :kwasny:
looook
Berbeć

Postprzez sebinho » 12 cze 2010, o 23:13

K@mil, za 10 zł kostka stacyjki i za 2 tygodnie znowu będzie miał to samo... jak kostka to tylko oryginalna bądz dobra podróba
sebinho
Badacz tematu

Postprzez K@mil » 13 cze 2010, o 10:05

sebinho napisał(a):K@mil, za 10 zł kostka stacyjki i za 2 tygodnie znowu będzie miał to samo... jak kostka to tylko oryginalna bądz dobra podróba

tak a jesli to nie kostka to wtedy ma 100zl w plecy ;] troszke trzeba pomyslec jak sie cos robi :) najpierw kostka za 10zl moze bedzie dobrze nie trzeba jej podlaczac wystarczy wpiac i srubokretem odpalic jak bedzie dobrze wtedy mozna kupic cos dobrego
K@mil
POMOCNIK
POMOCNIK

Postprzez Rafit » 13 cze 2010, o 10:09

K@mil, jeśli koledzy twierdzą, że to kostka to wyjmij wtyczkę od stacyjki i odpal na krótko przy stacyjce auto.
Rafit
Badacz tematu

Postprzez viceroy89 » 13 cze 2010, o 10:49

witam, mialem to samo co kolega looook, i jestem niemal pewny ze to kostka, ja ten problem obeszlem, zrobilem prowizoryczny wlacznik do tego zaworka elektromagnetycznego przy pompie i wziolem + bezposrednio z aku. Sprawdzalem to w dwie osoby, jedna osoba sprawdzala miernikiem przy silniku a druga krecila kluczykiem i bylko tak, ze jak wlaczalem zaplon to prad byl na tym zawoze elektromagnetycznym a jak przekrecalem na rozruch to pradu nie bylo.
"Życie jest zbyt krótkie by jeździć powoli..."
viceroy89
Czytacz

Postprzez looook » 13 cze 2010, o 13:56

Dziekuje za szybka reakcje na moj problem który w zasadzie i innych użytkowników może dotknać jutro zrobie to co mi zaleciciście i dam znać jak sie ma auto na szczescie dziś jest chlodno w opolu wiec nie musze podnosic maski :lol:
looook
Berbeć

- - -

Powrót do Silniki diesla