Auto traci moc i szarpie - Pomocy

Wszystkie informacje o silnikach diesla.

Moderator: Moderator

Postprzez Maximxxx » 17 wrz 2008, o 22:12

Witam.

Mam problem ze swoim 1.9 GTD, a mianowicie jak jade auto skacze jakby nie było paliwa. Nasila sie podczas jazdy pod górkę. Samochód odpala i pracuje na luzie ok, natomiast jak ju z ruszę za jakis czas zaczyna szarpać. Zauważyłem że w przewodach jest powietrze. Macie jakąś rade?
Maximxxx
Czytacz

Postprzez okman » 18 wrz 2008, o 10:40

sprzegło???
zapowietrzony układ paliwa???
wystepuje to teraz jak jest zimno????
okman
Czytacz

Postprzez jacekPlacekkk » 18 wrz 2008, o 10:44

hym popatrz przewody paliwowe i i i przy filtrze paliwa,,,albo tem metalowe przewody od wtrysków gdzieś może jest poluzowana śruba ,,,
BLUE JAZZ TDi --->

nowe foty VariantA strona 4...

moj-golf/variant-tdi-nastepca-t24626-36.html
jacekPlacekkk
Gaduła

Postprzez Maximxxx » 18 wrz 2008, o 11:22

Nie ma znaczenia czy silnik ciepły czy zimny robi tak samo. W przewodzie doprowadzającym paliwo do pompy widziałem pęcheżyki powietrza. Wymieniłem gumowe węże w oplocie bo były sparciałe i ciekło z nich paliwo. Nigdy wcześniej nie było z nim takiego problemu. Może wymienić filtr paliwa?? bo wycieków raczej nie widze chociaż musze zerknąć dokładniej bo wydaje mi sie że pompa jest troche mokra na wejściu przy śrubach.
Maximxxx
Czytacz

Postprzez okman » 18 wrz 2008, o 14:48

wymien filtr a jak piszesz ze wymieniles przewody sprawdz czy opaski sa dobrze zalozone i czy nie ciagnie powietrza, daj mu w palnik na postoju to wyciagnie powietrzez układu.

[ Dodano: 2008-09-20, 20:30 ]
Maximxxx i co tam z gooferkiem, doszleś ????
pisz jak cos pomoze innym na przyszlosc...
okman
Czytacz

Postprzez Maximxxx » 22 wrz 2008, o 10:26

No jak narazie auto dalej ciągnie powietrze. Szukam nieszczelności w układzie. Na dniach jak pogoda pozwoli będe dobierał się do baku może problem jest tam. Wszystkie gumy i przewody przy silniku szczelne, powietrze idzie przed filtrem. Mam normalnie dość, co chwile jakiś problem z tym moim goferem. Jeszcze na dodatek koło pasowe bije, czytałem już o tym co i jak ale przewidywany koszt? - nie mam pojacia.

[ Dodano: 2008-09-28, 21:46 ]
Witam. Rozwiazalem problem dreczacy mojego gofra. Ani to wina filtra, ani sprzegla ani pompy. Okazuje sie ze to wtyczka byla luzna dochodzaca do pompy wtryskowej - sadze ze to od elektrozawru. Teraz chodzi bez problemu - powietrza tez brak. Zrobie zdjecie i zamieszcze je w ktorym to bylo miejscu.
Maximxxx
Czytacz

- - -

Powrót do Silniki diesla