Błąd vag czujnik wału g28 cięzkie odpalanie

Wszystkie informacje o silnikach diesla.

Moderator: Moderator

Postprzez dadi321vw » 15 lut 2011, o 19:53

Witam sprawa ma się tak auto paliło elegancko -15 nie problem z dnia na dzień stało się tak że autko przy - 5 ma powazy problem z odpałem nawet bardzo powazny komputer wywalił błąd 513 czujnik położenia wału korbowego i podejrzewam jego za przyczyny cięzkiego odpalnia i szarpania tak autko mi szarpało po wyżej 2 tyś i szarpało 2 tygodnie potem przestało 2 miechy spokój potem znowu poszarpało i potem znowu spokój. Teraz znowu zaczeło szarpać ale mówie przejdzie mu ale z dnia na dzień pojawił się problem z odpałem problem z czujnikiem i szarpaniem opisałem w tym temacie http://www.golf3.pl/topics10/szarpanie- ... e&start=30
Wtedy też wywaliło mi błąd 513 czujnik ale skasowałem i po jakimiś czasie autko nie szarpało i nie pokazywał vag żadych błędów był spokój jakieś 3 miechy i teraz od nowa zaczoł szarpać i doszedł problem z odpałem dodam że wczesniej też miał tak że raz -5 palił na dotyk a czasami + 5 i musał pokręcić ale zdarzało się to bardzo rzadko a teraz mam bardzo poważne problemky z odpałem a nie było ich palił na dotyk. Bardzo prosiłbym o jakieś rady i będę wdzięczny za jakie kolwiek podpowiedzi.? :zly:
dadi321vw
Badacz tematu

Postprzez leopard » 16 lut 2011, o 00:29

sprawdz czujnik ... moze wieniec jest zabrudzomy lub ekran/zyła kabla czujnika uszkodzony - g28 jest bardzo wrazliwy na wszelkie zaklócenia zewnetrzne - dlatego ma kabel ekranowany
leopard
Members

Postprzez dadi321vw » 16 lut 2011, o 08:13

Ooo na przykład wczoraj rano zapalił od szczała dzisiaj to samo a wczoraj po szkołą musiałem 3 razy odpalać i za drugim zaplił ale zgasł dzisiaj wieczorem wyjmę ten czujnik i spróbuje go wyczyścić chyba że bedzie tak jak pisał sotom w tym temacie http://www.golf3.pl/topics10/szarpanie- ... e&start=30 ze bardzo żadko zdarza się żeby wyszedł bez uszkodzenia niestety. :lol:

[ Dodano: 2011-02-16, 07:22 ]
Chyba że może rano zaplałi dobrze dlatego że wczoraj wieczorem skasowałem błąd i jak np dzisiaj będę jechał i znowu szarpnie to zapisze błąd i będą problemy z odpałem. :-o
dadi321vw
Badacz tematu

- - -

Powrót do Silniki diesla