Moderator: Moderator
krzemyk napisał(a):Witam,tak jak w tytule czyli czy warto zakładać sam bostpin od 1.6 do 1.9 AAZ-ta bez regulacji turbiny?Czy nic się nie stanie i czy coś to zmieni w odczuciu jazdy albo w spalaniu i czy po montażu tego bostpina trzeba jakoś regulować pompe?Dzięki za jakieś podpowiedzi i pozdrawiam.
K@mil napisał(a):To już czytałem,chodzi mi o to czy sam bostpin nie zaszkodzi i czy coś zmieni bez ingerencji w inne podzespoły.
Zamontowanie stożkowego pina z MK2 daję nam:
- więcej KM
- brak efektu "zamulenia" czyli w dolnym zakresie obrotów auto będzie bardziej elastyczne,przy ok 2000 obrotów zostaniemy wciśnięci w fotel ,auto będzie równo "ciągnąć" na każdym biegu.
-spalanie pozostaje na poprzednim poziomie.W przypadku spokojnego stylu jazdy spalanie minimalnie spada (u mnie 0,5 litra ON czyli jakieś niecałe 2zł).
-pełną regulację dawki paliwa
K@mil napisał(a):- brak efektu "zamulenia" czyli w dolnym zakresie obrotów auto będzie bardziej elastyczne,przy ok 2000 obrotów zostaniemy wciśnięci w fotel ,auto będzie równo "ciągnąć" na każdym biegu.
e2 napisał(a):K@mil napisał(a):- brak efektu "zamulenia" czyli w dolnym zakresie obrotów auto będzie bardziej elastyczne,przy ok 2000 obrotów zostaniemy wciśnięci w fotel ,auto będzie równo "ciągnąć" na każdym biegu.
nie mogę ;d przy 80km (niech będzie, że boostpin da 5km) ma wciskać w fotel?
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 55 gości