Witam! Bardzo prosiłbym o jakąś radę dotyczącą mojego golfika 1.9 TD AAZ 1996r. Silnik ma przejechanie 380tys (ORYGINAŁ). ale nie to jest mój problem. Problem tkwi w tym że golfik na niższych biegach idzie jak rakieta jak na swój przebieg. Problem z mocą pojawia się na wyższych biegach. Maksymalnie można nim pojechać 130 i to po dłuuuuugim rozpędzaniu. Co może być przyczyną? Sytuacja ma miejsce już dosyć długo ale w końcu postanowiłem coś z tym zrobić gdyż na trasie jest to strasznie denerwujące - szczególnie przy wyprzedzaniu. Swoją prawdziwą moc golfik pokazuje do ok 80 km/h. Proszę pomóżcie. Wcześniej udawało mi się go rozpędzić nawet do 180 km/h. Wydaje mi się że problem pojawił się po regeneracji pompy (z wtryskami też było coś robione). Mechanik twierdzi że po regeneracji pompa została ustawiona oryginalnie tak jak powinna być. Wszystkie filtry były miesiąc temu wymieniane a problem ciągle występuje. Pomóżcie please. Z góry dziękuje za rady.
golfik2 napisał(a):witam Moz trzebaby było podłaczyc go pod komputer to powinno wyjsc albo ten mechanik cos żle ustawił. Moze pora zmienic warsztat
kompóter to nic nie poradzi. nie ma do czego go podłanczać. silnik jest mechaniczny nie steruje nim zaden komputer jak w TDI...
a stało sie to po naprawie pompy i wtrysków?? czy poprostu to zobiono aby zniwelowac własnie ten problem??
To stało się po naprawie pompy i wtrysków. Wcześniej ten problem nie występował. Aby zniwelować problem jeszcze nic nie robiłem. Kolego MATA czyli zmiana dawki paliwa powinna pomóc?