przez kamil9299 » 15 sty 2013, o 13:10
Hmm wszystko co tam wyczytałem to już zrobiłem sprawdziłem oba te bezpieczniki i tak jak mowiłem nawet naciołem kable i tam prądu niema ... Czy w moim silniku ma znaczenie ten czujnik temperatury ? Pytam z ciekawości bo nawet po odpięciu jego prądu nadal niema.
[ Dodano: 2013-01-15, 12:49 ]
Zaczołem sprawdzać ten bezpiecznik o którym mówisz który jest obok serwa. Rozebrałem go z izolacji i tam idą dwa kable jeden biegnie do świec a drugi do kabiny czyli na zdrowy rozum kabel od kabiny ma miec napięcie a jego niema i napewno w tym kablu tkwi problem tylko teraz dlaczego tam niema napięcia skoro mam dwa przekażniki i żaden nie daje prądu ? czy jest tam jakiś bezpiecznik odpowiedzialny za prąd ? oprocz tego przekażnika ?
[ Dodano: 2013-01-15, 16:27 ]
Ma ktoś jakiś pomysł ?
[ Dodano: 2013-01-30, 11:27 ]
Witam ponownie niewiem czy jeszcze kogos tu znajde ale mam jeszcze jedno pytanie a mianowicie. Bezpiecznik ten poniżej zbiornika wyrownawczego odpowiada tylko za grzanie świec czy równiez za załanczanie sie wiatraków podczas nagrzania silnika ? Ponieważ wlasnie to mój nowy problem ... i wymieniłem czujnik na chłodnicy i nic to nie dało , społem wiatraki na krótko i chodzą wiec niewiem gdzie może być przyczyna jeszcze prosze o pomoc