Caddy 1.9 SDI na TDI

Wszystkie informacje o silnikach diesla.

Moderator: Moderator

Caddy 1.9 SDI na TDI

Postprzez oz » 8 wrz 2008, o 17:51

witam wszystkich,
zakupiłem VW Caddy rocznik 98 z silnikiem 1.9SDI, domyślam się, że to ten sam co w golfie? proszę teraz o informację jakiego motoru TDI muszę szukać (oznaczenie,moc,od którego vw czy skody) aby bez problemów go włożyć;
czy kupno samego silnika wystarczy, czy skrzynia, wiązka, alternator i cała reszta będą też potrzebne?
dzięki z góry za pomoc!
oz
Berbeć

Caddy 1.9 SDI na TDI

Re: Caddy 1.9 SDI na TDI

Postprzez robercik » 8 wrz 2008, o 18:14

oz napisał(a):witam wszystkich,
zakupiłem VW Caddy rocznik 98 z silnikiem 1.9SDI, domyślam się, że to ten sam co w golfie? proszę teraz o informację jakiego motoru TDI muszę szukać (oznaczenie,moc,od którego vw czy skody) aby bez problemów go włożyć;
czy kupno samego silnika wystarczy, czy skrzynia, wiązka, alternator i cała reszta będą też potrzebne?
dzięki z góry za pomoc!
mususz zajrzec do ksiazek na ten temat ale na pewno skrzynia silnik, wiazki komputera itd do wymiany prawie wszystkie bebechy

[ Dodano: 2008-09-08, 18:16 ]
ja robilem taki numer ze,wywalilem z golfa 3 silnik 1,4 ze wszystkim,a wstawilem tdi 1,9,ale podobny problem bedziesz mial jak bedziesz robil taki myk u siebie
robercik
Badacz tematu

Postprzez Nowal » 8 wrz 2008, o 20:59

watpie zeby ci się to opłąciło. Silnik okablowanie, skrzynia i komputer napewno....
Nowal
Gaduła

Rocznik: 1995
Silnik: 2000
Paliwo: PB
Nadwozie: 3-drzwiowe

- - -

Powrót do Silniki diesla