chłodzenie silnika, wskaźnik temp wody

Wszystkie informacje o silnikach diesla.

Moderator: Moderator

Postprzez daror6 » 14 sty 2009, o 21:19

no i sie wyjasniła sprawa dotyczącza chłodzenia mojego glofika. oddałem go w poniedziałek na profesjonalny warsztat ktróry cieszy sie powazna renomą w okolicy. osoba tam pracujaca dzis oznajmiła mi ze cały układ chłodzenia jest jak najbardziej o.k. Natomiast niezłoczna jest wymiana uszczelki pod głowica oraz plnowanie głowicy gdyz prawdopodobnie płyn chłodzacy nie miał kompresji czy cos w tym stylu. Nie moge tego okreslic dokładnie. w kazdym bac razie chodzi o wymiane uszczelki pod głowicą i planowanie głowicy a koszt całego zabiegu aż mnie przeraził 1000zł .zostawiłem samochód aby go zrobili no bo cóż mam począc samochód jest mi potrzebny.
daror6
Berbeć

Postprzez mani51 » 14 sty 2009, o 21:36

daror6, nie wiem kolego ale mi to pachnie jakimś przekrętem...gdybyś miał uszkodzoną uszczelkę to wyrzucało by Ci płyn ze zbiorniczka i nie miał byś ogrzewania bo nagrzewnica jako że jest w najwyższym punkcie układu nie licząc zbiorniczka ciągle by się zapowietrzała...a co do ceny jaką zaśpiewali to myślę że części to jakieś 200 - 300zł więc za robociznę 700zł to nie mało a jest to w stanie zrobić jeden człowiek plus drugi z doskoku do pomocy w ciągu dniówki - ładnie się cenią :-)

mam kumpla który pracował kiedyś w warsztacie samochodowym i opowiadał mi jakie robią przekręty więc teraz jestem uczulony na "renomowanych" mechaników :-)
mani51
Members

Postprzez daror6 » 15 sty 2009, o 22:53

no własnie przeczucie tez mi to podpowiada;-) rozmawiałem z kolegami w pracy którzy znaja dosc dobrze okolice i tez mówili zebym wzial auto z tamtad.poniewaz nie mam przy sobie tyle kasiory ono stoi nie ruszane bo czekam na przelew w lutym wtedy tez planowałbym jakąs robote. byc moze jutro porozgladam sie po okolicy za jakis innym warsztatem. :-(
daror6
Berbeć

Poprzednia strona

- - -

Powrót do Silniki diesla