Cieknąca pompa

Wszystkie informacje o silnikach diesla.

Moderator: Moderator

Cieknąca pompa

Postprzez morsdicti » 16 gru 2008, o 22:34

Witam,

W aucie strasznie śmierdzi ropą i co się okazało dzisiaj zauważyłem, że spod dekielka na pompie paliwa poci się ropa ... przecieka. Mechanik mówi, że nigdy nie naprawiał pomp bo je sie po prostu wymienia, dzwoniłem do specjalistów którzy robią tylko pompy to powiedzieli, że może wystarczy wymienić uszcelkę a może całą pompę ..... pomoc co robić miał ktoś taką przypadłosć ? .....
morsdicti
Members

Cieknąca pompa

Postprzez darkker » 18 gru 2008, o 08:31

Słuchaj
Faktycznie chodzi o samą uszczelke ( tak na moje bo miałek kiedyś podobny problem)
Jak masz pompe elektroniczną to możesz mieć problemy,( delkielek nastawnika czy nastawnik????)ponieważ nastawnikiem reguluje się dawkę paliwa i sorry ale musisz miec VAG"a pod ręką bo:
1. jak źle ustawisz to może ci chlać paliwo jak wół :suchy:
2. możesz go nie odpalić :dontgetit:
3. jak źle skręcisz pompe z nastawnikiem to możesz miec wszystko do wymiany. :wstyd:
Niektórzy pisza zeby skalpelkiem zaznaczyć ustawienie nastawnika ale raczej nie polecam :dobani:
jak masz zwykłą to zmieniaj uszczelkę i to wszystko :super:

Kiedys czytałem że ktos wspaćkał starą uszczekle silikonem i spowrotem skręcił i niby trzymało ale to jest tak jak byś robił generalny remont i skręcał drutem to co było na sznurki :wstyd: :wstyd: :wstyd:
darkker
Badacz tematu

Postprzez morsdicti » 18 gru 2008, o 18:59

he no ja sie pod silnik niczym nie podepne bo nie ma komputera :) pompa mechaniczna w sobote zmieniam uszczelke ....zobaczymy jak ja potem ustawia bo chca wyjac cala pompe do mycia .... :|
morsdicti
Members

- - -

Powrót do Silniki diesla