cieknący wtrysk 1.9 td aaz

Wszystkie informacje o silnikach diesla.

Moderator: Moderator

Postprzez ramniam » 24 paź 2011, o 17:00

Jak w temacie, cieknie mi spod jednego wtryskiwacza, jak silnik się rozgrzeje to pojawia się piana (widać to na poniższej fotce)

Obrazek

Teraz pytanie czy wystarczy wymienić podkładkę uszczelniającą o nr 3 z poniższego rysunku, czy może coś innego:

Obrazek

Chciałbym to zrobić sam pod gołą chmurką :) Zastanawiam się czy będzie jakiś problem z odkręceniem wtryskiwacza ? :)

Druga sprawa, chciałem też wymienić przewody przelewowe (nr.9) bo są sparciałe i całe mokre, ktoś może wie jaką mają średnicę wewnętrzną?
Ostatnio edytowano 26 paź 2011, o 15:16 przez ramniam, łącznie edytowano 1 raz
ramniam
Berbeć

Postprzez piotrogal » 25 paź 2011, o 21:52

kolego idz do mechanika. mechanicy biora od 30 zloty do 70 za kazdy jeden wtryskiwacz za czyszczenie i nie wydaje mi sie zebys sam go wyciagnal bo to nie takie proste jak sie wydaje. a nie dosc ze ci to przeczysci to jeszcze uszczelni
piotrogal
Berbeć

Postprzez ramniam » 26 paź 2011, o 16:59

piotrogal napisał(a):kolego idz do mechanika. mechanicy biora od 30 zloty do 70 za kazdy jeden wtryskiwacz za czyszczenie i nie wydaje mi sie zebys sam go wyciagnal bo to nie takie proste jak sie wydaje. a nie dosc ze ci to przeczysci to jeszcze uszczelni

Gdybym miał z tym jechać do mechanika to nie pytałbym na forum, satysfakcje da mi jak sam to zrobię :] Nie chcę czyścić wtryskiwacza (z nimi jest wszystko w porządku), tylko go uszczelnić żeby nie tracić paliwa :)
ramniam
Berbeć

- - -

Powrót do Silniki diesla