CO JEST Z TYMI ŚWIECAMI

Wszystkie informacje o silnikach diesla.

Moderator: Moderator

CO JEST Z TYMI ŚWIECAMI

Postprzez przemek-bojar » 24 lis 2008, o 12:24

Witam koledzy.
Wiem, ze ten temat byl juz poruszany na forum, za co z gory przepraszam ale nie dowiedzialem sie nic konkretnego czytajac wczesniejsze tematy.

Otoż, mam golfa III 1.9TDI i chodzi o oto, ze niedawno skusilem sie sprawdzic swiece przed zima.okazalo sie ze wszystkie 4 byly spalone.odziwo silnik bez problemu odpalal.
wszystkie swiece zostaly wymienione.TERAZ GDY RANO temperatura kreci sie wokol 0 stopni i zapalam auto to po pierwsze: kontrolka od swiec zapala sie na okolo 1 sekunde po czym gasnie, po drugie slychac "tykniecie" czyli ze swiece zostaly podgrzane, po trzecie silnik odpala ale kreci troche dluzej niz "zwykle"i troszeczke kuleje.
W ZWIAZKU Z TYM MAM PYTANIE: CZY COS JEST NIE TAK JAK BYC POWINNO (wydaje mi sie ze swiece powinny byc dluzej grzane), bo czytalem ze te silniki tak maja a swiece grzeja przy temp. okolo -3 stopni.

Prosze o PORADY, z gory dziekuje ;-)
diesel kopci, diesel czadzi, diesel nigdy cie nie zdradzi :)

mój gofer http://www.golf3.pl/topics2/golf-iii-td ... vt9120.htm
przemek-bojar
Berbeć

CO JEST Z TYMI ŚWIECAMI

Postprzez Golfik1986 » 24 lis 2008, o 18:46

ja mam tak samo jak odpale troche za kuleje i dluzej zakreci ale powiem szczerze ze wydaje mi sie ze kupilem jakies lipne swiece i dlatego tak sie dzieje :zly: lub wchodzi opcja przewody...

[ Dodano: 2008-11-24, 17:52 ]
dorzuce swoje spostrzezenie z dzis sproboj podgrzac swiece 2 razy i zobacz jaki bedziesz mial efekt
JAK RYCERZE ZAWSZE BRONIMY HONORU {Z}
Golfik1986
Ekspert

- - -

Powrót do Silniki diesla