Moderator: Moderator
olej to podstawa do prawidłowej pracy silnikaLukasX napisał(a):Od momętu kupna jeszcze nic nie wymienilem a autko przyjechalo z niemiec, olej jest w złym stanie lecz to chyba nie wpływa na to ze go tyle ubylo w tym tygodniu planuje wymienic olej.
no to tylko czekać kiedy z oleju zrobi się biały serek i szlak trafi silnikGITgostek napisał(a):ja mam 1.9 TD i przejechałem nim już na tym samym oleju 10 tysięcy km odkąd go kupiłem to nic nie zmieniałem żadnego oleju , filtrów itp
LukasX napisał(a):Mam dosc duzy problem. niecale 3 miechy temu kupilem golfa 3 1.9 D auto spisuje sie bez zarzutów do tej pory kiedy to po przejechaniu 2 tysiecy km sprawdzilem stan oleju w silniku i bylo pod minium:( kiedy przy kupnie sprawdzalem olej to bylo max nawet trochu wiecej. Golfik przyspiesza bardzo dobrze jak na 64 kM pierscienie raczej są dobre w wydechu nie ma sladu po oleju ,trochu kopci jak to diesel. gdy ogladalem silnik zauwazyłem wyciek oleju spod uszczelki pod głowicą. ale czy wyciek moze być az tak duzy że wział tyle oleju?:( Od momętu kupna jeszcze nic nie wymienilem a autko przyjechalo z niemiec, olej jest w złym stanie lecz to chyba nie wpływa na to ze go tyle ubylo w tym tygodniu planuje wymienic olej. prosze o pomoc.thx
LukasX napisał(a):cieknie od tyłu silnika nie od przodu aha dodam ze silnik ma przejechane 167 tys i ten przebieg raczej jest prawdziwy chyba ze ktos dobrze dbal o niego
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 35 gości