ja mam Mk3 z silnikiem GT 1,9 TDI 115 KM, robię dziennie 200 km, spala 4,5 L. (cztery i pół litra) przyspieszenie super, jeśli chodzi o turbinkę to po dłuższej jeździe najlepiej jak dwie minuty pochodzi na wolnych obrotach żeby się schłodziła, wtedy nie będzie problemów z turbiną, wymieniam tylko olej, klocki, filtry, zdażają się sporadycznie drobne naprawy typu wymiana świec żarowych, to gumę złapię, to bezpiecznik do wymiany lub żarówka, ogólnie jest to autko nie do zdarcia jeśli przestrzega się zasad które są koniecznością przy samochodach, mówi się też choć jest coś w tym prawdy, że autko powinno być systematycznie myte, wtedy lepiej jeździ, ja w to wierzę, jak się dba o samochód to on potrafi się odwdzięczyć, nie czekać do końca aż dana część się zużyje, tylko ją wymienić i będzie dobrze, gdy jedna rzecz jest uszkodzona, psują się przez nią inne części, dobrze jest dołożyć czasem coś do autka np.nowe fele, lekki tuning wewn. np.zmiana gałki zmiany biegów, w zegary Indiglo, imitację skóry na siedzenia lub prawdziwą skórę
, dobre wycieraczki szyb i takie tam, poprawi Ci to chumor autko dostanie wyglądu i życie toczy się dalej
powodzenia