dławi się i gaśnie

Wszystkie informacje o silnikach diesla.

Moderator: Moderator

dławi się i gaśnie

Postprzez marcin291986 » 15 gru 2008, o 22:49

witam mam maly problem z moim golfikiem 1,9 tdi 90KM, otoz:

1)po mocniejszym przygazowaniu nie moze zlapac obrotow i gasnie,pozniej po odpaleniu dalej gasnie i dopiero po jakims czasie wraca do normy,z tylu za wudechem jest wielka plama czarna (nie olej tylko od spalin),samochod nie bierze mi oleju

2)gdy jade i tak mocniej przycisne gaz na 3,4,5 biegu przy wyzszych obrotach zaczyna sie taj jakby dlawic (jakby nie dostawal paliwa czy cos go hamowalo)jak jade normalnie to nic sie nie dzieje,najgorzej jest przy wyprzedzaniu

3)czasami jak przyspieszm na trojce i zaczynam gwaltowniej hamowac to slysze taki troche dziwny dzwiek jakby poczatek sygnalu policyjnego (z tym mi sie kojarzy) i niewiem co to jest...

bardzo prosze o pomoc..
Ostatnio edytowano 16 gru 2008, o 08:49 przez marcin291986, łącznie edytowano 1 raz
marcin291986
Czytacz

dławi się i gaśnie

Postprzez SotoM » 16 gru 2008, o 00:31

sprawdź turbine oraz układ turbo...
zmieniałeś filtr paliwa??ma to duże znaczenie...filtr przypachany lub nie napełniony w całosci ropa i sa herezje własnie takie ze zaczyna sie dławić. u sibie jakiś cas temu to przerobiłem
O ten dźwiek wiem o co ci chodzi ,bo u mnie jak narazie jest to samo - sprawdź układ wydechowy a w szegulności złącze elastyczne na ukł.wydechowym zaraz jak jest wyjscie rury wydechowej z turbiny to nad przekładnia kierowniczą jest taka siatka...to przez jej rozerwanie nieszczelnośc jest taki odgłos. nie sugeruj sie wygladem jej ze siatka jest cała pod nia jest odcinek jakby harmonikowatej rury i ona w środku peka po za tym bedzie napewno widac slady saczy czarnej...
Mój były SotoMoVWóz