przez SotoM » 26 sty 2010, o 19:10
środek do paliwa mozna dac ale w zaleznosci do czego on służy... jest środek do niby czyszczenia ukł.paliwowego i dodatek uzdatniacz paliwa.
ja nie leję nic do baku tylko dobre paliwo. BP ultimate lub orlen verwa. jedyny jaki mam problem z rana to chwilowa nierówna praca silnika - wina oleju bo podwiesza sie hydraulika.
Pracuje na serwisie M-B i teraz mamy szał- Mietki sa ściagane co chwila na serwis bo nie można uruchomic silnika- zamarza paliwo(ON) ale zamarza zwykłe ON i ludzie takze kupuja i dolewaja różne środki. niestety nic nie pomagają. do tego jestesmy niestety zmuszeni wymienic filtr paliwa za wzgledu na wytworzenie sie parafiny która zapycha filtr paliwa...
dobre paliwo ,odpowiednio sutawiony kat poczatku wtrysku,dawka paliwa, działajace swiece żarowe, dobry AQ i dobrze funkcjonujacy rozrusznik. i nie ma bata musi odpalic.
co do oleju ze jest nnjierówna praca itd. to nawet olej 0W30 czy 5W30 nie pomoze na to. nawet nowe silniki maja z tym problem. a olej jest przywozony z niemiec do servisu...to w sumie wszystko co mam do powiedzenia na ten temat.pozdrawiam.