adrian5 napisał(a):Czym się różni więc wyłączony, jadący Ecomatic od jadącego zwykłego Golfa gdy nikt nie naciska na gaz, tylko silnik pracuje? I jeden i drugi przyspieszy gdy tylko kierowca naciśnie na gaz, różnica taka, że Ecomatic przedtem uruchomi silnik, wiadomo, mogą być jakieś niewielkie opuźnienia itd.
No właśnie tym sie różni, że jadąc i wpadając w poślizg zawsze lepiej mieć pod pedałem możliwość przeniesienia napędu na koła niż jej nie mieć ... to takie same głupstwo moim zdaniem jak jazda po zakrętach na luzie ... zanim zdążysz wrzucić bieg (wcisnąć, puścić sprzęgło i zapiąć w międzyczasie bieg) znajdziesz się już w rowie ... tak samo zanim ten silnik się włączy (a nie zawsze się tak rewelacyjnie diesel włącza) to może być "po ptakach" ... systemy ... systemy może były akuratne na tamte lata ja bym osobiście się takim autem które mi się wyłącza (tym bardziej 1.9D) bał się jechać
ale to moje zdanie ... a różnica spalania tak jak tu piszecie nie jest duża w stosunku do zwykłego klekota ...
Tu macie Ecomatic'a
http://moto.allegro.pl/item824917837_au ... 3_5zl.html
"trzypiendziesiont":P za 100 km... prędkość max 90km/h - w Mk3 1.9D też szybciej się nie jeździ ...