dziurawy intercoler + przeładowanie

Wszystkie informacje o silnikach diesla.

Moderator: Moderator

Postprzez robzar89 » 31 maja 2011, o 16:01

Panowie, mam pytanko czy jest możliwe że z puszczającym intercoolerem auto i tak przeładowuje :zdziwko:(wcześniej też przładowywało) Według mojego myślenia to ciśnienie powinno spadać przez tą dziurę a tutaj chyba jest za duże, oceńcie sami Log (0 - 011) :roll: Autko niedawno dostało leciutko po stronie intercoolera i się zagiął tak że puszcza w miejscu łączenia, zauważyłem to kilka tygodni po puknięcu :oops: . Ten log zrobiony jest po próbie załatania tej dziury, jednak wystarczyło to na tylko ten jeden przejazd :-P Nowy, używany intercooler jest w drodze do mnie i teraz pytanka zanim go założę.

Czy puszczanie w tym miejscu może być przyczyną zbyt dużego ciśnienia wcześniej i rozdmuchania chłodniczki :?:

Czy po założeniu nowego coolera może przestać autko przeładowywać :?: (Watpie żeby to były zapieczone kierownice bo ostatnio miałem na stole turbawkę, nie rozkręcałem jej bo geometria chodziła super lekko aż sam się zdziwiłem :-D )
robzar89
Czytacz

Postprzez Reiven » 6 cze 2011, o 20:25

Jak turbo ładuje gdzieś w kosmos to i z małą dziurką będzie przeładowywać.
Na pewno nie ustąpi to po założeniu szczelnego IC.
Jeżeli jesteś pewien geometrii (ja bym nie był bez rozebrania) to sprawdź zawór i siłownik.
VW Power
Reiven
Gaduła

Rocznik: 1995
Silnik: 2000
Paliwo: PB
Nadwozie: 3-drzwiowe

- - -

Powrót do Silniki diesla