Dziwne cykanie przy odpalaniu.

Wszystkie informacje o silnikach diesla.

Moderator: Moderator

Postprzez morsdicti » 5 paź 2009, o 13:15

marcinkoz2910 napisał(a):respekt, wyjmij sobie włącznik świateł i jeśli za nim będzie taka skrzyneczka z 2 wtyczkami do odłącz wtyczki i zobacz czy problem ustanie

a masz diodę przy rygielku drzwi kierowcy ?

a wytłumaczysz mi jak wtedy włączy silnik ? jak wyjmie wtyczke z modułu od zapłonu ? to sobie może kluczykiem kręcić 10 razy i tak nic nie zacyka

jeżeli chcesz obejść moduł i wyeliminować go jako przyczynę problemu to zepnij zapłon na krótko ... w szerszej wtyczce niebieski kabel z czarnym wtedy kontrolki na desce rozdzielczej będą się palić nieustannie i tak możesz pojeździć ... wyciągając wtyczki z modułu po przekręceniu kluczyka zapłon się nie uruchomi ....to jest TDI więc nie wiem jak to jest tam rozwiązane ale na pewno bardziej komputerowo niż u mnie .... więc nie wiem czy zgasisz silnik kluczykiem (u mnie nie gasł bo nie odcinało prądu skoro było spięte na krótko).
morsdicti
Members

Postprzez respekt » 5 lis 2009, o 23:58

U mnie alarm tak jak było mówione został prze lutowany i teraz wszystko ładnie działa, do tego wymieniona kostka stacyjki bo padła. Tak więc dziękuje za pomoc panowie :)
respekt
Members

Rocznik: 1995
Silnik: 2000
Paliwo: PB
Nadwozie: 3-drzwiowe

Poprzednia strona

- - -

Powrót do Silniki diesla