Witam zaczne od tego ze to moje pierwsze auto z silnikiem diesla 1.9 tdi 1z wczesniej mkIII 1.8 benz dlatego jestem troszke zielony.
A wiec opisze sytuacja jaka ma u mnie miejsce kupilem auto jakies 8 miesiecy temu i bylo wszystko okej zadnych problemow jezdzilo palilo jak trzeba, od jakis + - 3 miesiecy delikatnie poszarpywalo w dolnych obrotach (1500) na wyzszych biegach 4-5 dodam ze teraz szarpie czesciej prawie zawsze co dziwne sytuacja potrafi zniknac po kilkukrotnym wcisnieciu sprzegla i delikatnym daniu gazu nieraz wystarczy 1-2 wcisnac sprzeglo i w momencie lapania dodac lekko gazu ale juz przy puszczeniu pedalu gazu badz zmianie biegu sytuacja wraca i ma dziwne delikatne drgawki jak dam mu w piz.. czasami szarpnie wtedy nie daje bo szkoda go meczyc ale w sytuacji kiedy ustanie dam do dechy i idzie bez szarpniecia i tak jak wyzej do puszczenia gazu lub zmiany biegu roznie to z tym bywa i teraz mam takie pytanie od czego zaczac? co sprawdzic ? a 2 pytanie chcialbym kupic kabel taki zebym mogl sam zrobic logi sprawdzic dawke kat wtrysku poleci ktos jakis dobry kabel w rozsadnej cenie ?