DZIWNE OBJAWY W 1,9 TDI...

Wszystkie informacje o silnikach diesla.

Moderator: Moderator

Postprzez jacek_dd » 13 kwi 2008, o 21:03

Witam ! Dziś wystąpiły w moim Golfie dziwne objawy a mianowicie, jechałem na prostym odcinku drogi i zaczęła mi się zapalać lampka od ręcznego ( (!) ). Ta lampka sygnalizuje chyba też awarie w silniku i poziom płynu hamulcowego.Zauważyłem później , że ta lampka zapala się przy większym obciążeniu silnika i jadąc pod górę.Ustawiłem w końcu samochód pod górkę i w czasie jak ta lampka zaczynała się jarzyć to silnik zaczął schodzić z obrotów jakby brakowało mu paliwa , zjechałem na równy teren i silnik chodzi normalnie. Dolałem paliwa na ful i dzieje się to samo. Podejrzewam , że może filtr paliwa pociągnął jakieś nieczystości lub wodę ze zbiornika i dzieje się tak z tego powodu ( filtr paliwa ma 3 tyś.przejechane).
Co o tym myślicie , miał ktoś takie zdarzenie ?
jacek_dd
Czytacz

Postprzez Slepy » 2 sie 2008, o 14:49

to nic z tych rzeczy ktore wymieniles wystarczy tylko zajrzec pod maske i dolac plynu hamulcowego ta lamka oprocz tego ze wskazuje zaciagniety reczny swieci sie rowniez jak zaczyna brakowac plyny hamulcowego kup Dot 4
Slepy
Berbeć

- - -

Powrót do Silniki diesla