falowanie mocy

Wszystkie informacje o silnikach diesla.

Moderator: Moderator

Postprzez SotoM » 6 sty 2010, o 19:18

Procent napisał(a):Siatka jest jako dodatkowe zabezpieczenie przed syfem gdyby filtr się okazał tandetny. Jak ci poleci piasek i filtr go nie zatrzyma to powodzenia życzę :mrgreen:
nawet jak bedzie siatka a piasek poleci to przeleci.... :-)
lysutki, widze ze w swieta temat zapodałes... kiedy to sie stało...?? nagle czyli wtedy kiedy załozyłes temat?? sprawdź czy nie masz filtra zawalonego parafina...
Mój były SotoMoVWóz

Powered by diesel inside -by Leopard
SotoM
Members

Rocznik: 2007
Silnik: BRD
Paliwo: ON
Nadwozie: kombi

Postprzez mariuszole » 6 sty 2010, o 19:20

Procent, siatka z przodu (którą posiadam) jest drobniejsza niż siatka z tyłu, jeśli siatka z przodu nie zatrzyma to na pewno nie zrobi tego siatka z tyłu ;)
mariuszole
Czytacz

Postprzez lysutki » 6 sty 2010, o 21:46

SotoM napisał(a):
Procent napisał(a):Siatka jest jako dodatkowe zabezpieczenie przed syfem gdyby filtr się okazał tandetny. Jak ci poleci piasek i filtr go nie zatrzyma to powodzenia życzę :mrgreen:
nawet jak bedzie siatka a piasek poleci to przeleci.... :-)
lysutki, widze ze w swieta temat zapodałes... kiedy to sie stało...?? nagle czyli wtedy kiedy załozyłes temat?? sprawdź czy nie masz filtra zawalonego parafina...

jakos z dzien lub dwa zdecydowanie zauwazylem, chociaz juz od paru tygodni zdarzylo mu sie przyciac ale to rzadko, i nie zwrocilem wiekszej uwagi.

filtry mialem wymieniane wszystkie jakos przed zima, leje tylko paliwo z MKA Skorupa, a na mrozy dolewalem tego dziadowstwa, zeby sie parafina nie robila.

ogolnie od paru dni uspokoilo sie i nie ma juz tego problemu (po tym jak przegonilem auto solidnie)

[ Dodano: 2010-01-06, 20:47 ]
a jak mam sprawdzic ten filtr niby?
lysutki
Badacz tematu

Postprzez SotoM » 6 sty 2010, o 22:38

lysutki napisał(a):a jak mam sprawdzic ten filtr niby?

juz nie musisz. skoro
lysutki napisał(a):a na mrozy dolewalem tego dziadowstwa, zeby sie parafina nie robila.
.
Mój były SotoMoVWóz