filtr paliwa

Wszystkie informacje o silnikach diesla.

Moderator: Moderator

Postprzez Pietraszenko » 17 lis 2009, o 12:45

Ja zawsze (tzn przez 4 poprzednie przeglądy ;-) ) wymieniałem wszystko, co 10-11tys (u mnie jest to około 3 miesięcy jezdzenia). ale ostatnio stwierdziłem że filtr paliwa i powietrza będe wymieniał co 21-22tys. bo po prostu mi sie śpieszyło, a przeciez instrukcja auta nie przewiduje tak częstego interwału po za tym jeżdze wciąż na Vervie więc to ciut lepsza jakośc paliwa niż to ze stacji nieautoryzowanych kaziów... Z drugiej strony, pisanie o jakichs dodatkowych kosztach wymiany w przypadku elementu który kosztuje 25-45 zł i robi sie to raz na kilka miesięcy jest dla mnie śmieszne:)
pozdrawiam.
Pietraszenko
Czytacz

Postprzez Groch367 » 17 lis 2009, o 14:52

czysty filtr mniej problemów z ukladem, pompa i nastawnikiem, wszyscy wiedza jakie mamy w Polsce paliwo wiec warto wymieniac na cos lepszego w granicach 35-38zl np FITRONA niz tanie g**** za 20zl :-)

a co do odpowietrzania nowy filtr zawsze zalewam ropa podlaczam i za pierwszym przekreceniem rozrusznika juz mi pali ;-) ;-) aq 45ah :-D :-D :-D jak na TDI ;-)

przed zimą pamietajcie o świecach i sprawdzeniu wtrysków :!: :!: to również ważny element dobrego startu ;-)
WSZYSCY MAJĄ GOLFA MAM I JA
Groch367
Badacz tematu

Postprzez opolanin » 17 lis 2009, o 15:21

Groch367, Łukasz święte słowa a co do firmy to też polecam FILTRON, dobry stosunek ceny do jakości
opolanin

Poprzednia strona

- - -

Powrót do Silniki diesla