Witam! Mam problem, ponieważ tydzień po tym jak mechanik wymienił mi rozrząd silnik zaczął wpadać w wibracje i strasznie głośno klekotać co skutkuje drganiami w środku (kierownica itd)
Silnik to 1.9td.
Jakieś 3-4 miesiące temu miałem problem w tym golfie z drganiami, okazało się że to poduszki pod silnikiem i tłumik uderzający o podwozie. Poduszki zostały wymienione , został wymieniony tłumik wieszaczki i złącze elastyczne. Po wymianie wszystkiego silnik pracował cichutko, jednak cieszyłem się tym krótko 2 tygodnie po tym pojechałem do mechanika wymienić rozrząd. Wszystko zostało wymienione i było okej, jednak tydzień po , zauważyłem i odczułem mocne drgania z silnika. Strasznie mnie to irytuje ponieważ cały środek lata. Pojechałem do mechanika powiedziałem co i jak, na co on mi powiedział że to na bank poduszka pod silnikiem. Mogło tak być ponieważ kupuję oryginalne używane poduszki, jednak przy wymianie razem z kolegą stwierdziliśmy że poduszka była dobra, ale założyliśmy inną, jednak drgania nie ustępują, kiedy zadzwoniłem do mechanika i mu o tym powiedziałem szybko odpowiedział mi że nie ma czasu i oddzwoni później, na co czekam już 3 dni . Więc może wy koledzy mi pomożecie. Co to może być i jak to naprawić, pomocy!! Klekot ewidentnie wydobywa się z okolic rozrządu.