przez Bambek » 13 lis 2007, o 23:35
Przyjacielu a wiec tak... swiece masz dobre, sprawdz cisnienie na cylindrach i wtryski ( ja u swego mechanika za te usluge zaplacilem 50 zl w silniku aaz i wiedzialem o co chodzi... jezeli cisnienie w cylindrach jest cacy i wtryski daja mgielke to nalezy przejsc do pompy wtryskowej. Z mojego doswiadczenia ( oj sporo sie nacierpialem przy swoim vento 1.9 td aaz ale bylo warto ) nie soluchaj wariatow ktorzy od razu kaza ci wymienic pompe. Sprawdz jeszcze nastepujace rzeczy : kostke stacyjki , od niej idzie kabel do elektrozaworu przy pompie wtryskowej, jezeli mozesz wymien zawor , na necie kolo 40 zl. sprawdz miernikiem czy kostka stacyjki daje prad jezeli wszystko jest cacy... hmm... to prawdopodobnie ze pompa ci sie zapowietrza albo cofa paliwo, mozesz kupic maly zaworek zwrotny i go zalozyc na drodze ropki do pompki, wtedy masz pewnosc ze paliwo ci sie nie cofa. Jezeli to zawiedzie co napisalem to naprawde nie mam pojecia z tym wszyskim. Jak cos to dzwon 886 118 603 , zawsze cos poradze. Konrad
[ Dodano: 2007-11-13, 22:41 ]
a i jeszcze jedno, w zime jak krecisz auto to wcisnij sprzeglo, lewarek na luz i nie wlaczaj nic co pochlania prad z akumulatora min 60 ah musi miec akku w aazecie
VW - z miłości do samochodu.