GOLF 3 1.9 GTD Wibracje

Wszystkie informacje o silnikach diesla.

Moderator: Moderator

GOLF 3 1.9 GTD Wibracje

Postprzez goryl3 » 23 paź 2008, o 23:09

Witam

Mam mały problem, odkad kupiłem golfa (miesiac temu) byl taki objaw ze miedzy 3 a 3,6 tys obr bylo czuc wibracje silnika, (na kazdym biegu) ja najbardziej odczuwałem to na pedale gazu, jezeli jechałem 120km/h na piatym biegu to po kilku minutach mi tak jakby cierpła noga od tych wibracji.... ale ok, nie przeszkadzało mi to uznałem ze ten typ tak ma, ale dzis wracajac do domu po przejechaniu 240km przed samym domem praktycznie wibracje zaczely wystepowac takze w innym zakresie obrotów i silnik jakby mniej równo pracuje... koła na wale jeszcze nie sprawdzałem, ale niewiem czy to moze byc przyczyna, jest jeszcze taki objaw ze jak np cofam i trzymam caly czas gaz tak samo i tocze sie do tylu to tak jakby pulsacyjnie byl przekazywany naped... Czy ktos mial cos podobnego ? GOLF 3 GTD z 1993r. przebieg 244 tys

(nie znalazłem podobnego problemu na forum)

Pozdrawiam
goryl3
Berbeć

GOLF 3 1.9 GTD Wibracje

Postprzez morsdicti » 5 lis 2008, o 20:24

Ja mam coś podobnego jak cofam swoim 1.9D tylko, że nikt nie umie mi powiedzieć co to jest ... na luzie też strasznie wibruje właściwie wszystko począwszy od kierownicy koncząc na pedale gazu .... myślałem, że to poduszki pod silnikiem ale nie ... są zdrowe.... to nie wiem :)
morsdicti
Members

Postprzez leopard » 6 lis 2008, o 02:48

morsdicti napisał(a):nikt nie umie mi powiedzieć co to jest

ustaw gada na obrotach biegu jałowego - zaoszczędzisz na plombach ;-)
leopard
Members

Postprzez morsdicti » 6 lis 2008, o 13:07

Hehe no w sumie to jest jedyne rozwiązanie tej sytuacji :) :)
morsdicti
Members

- - -

Powrót do Silniki diesla