Witam, chodzi mi o koło na alternatorze, czy one wychodzily ze sprzegielkiem czy bez, i czy to moze byc przyczyna skaczącego paska alternatora?? z góry dzięki za odp.
u mnie jest kółko bez sprzęgiełka, a napinacz chodzi tak jakby sie przytarl, bo nie odciągne go od paska jednym ruchem tylko jak naciagam to tak jakby przyskakuje
on się nie przytarł tylko pęcła najprawdopodobniej sprężyna w nim... wiesz gdzie sie znajduje napinacz.... na dole miedzy alternatorem a pompa wtryskowa. 2 śrubki mocujące i 1 centralna od pręta. do TDI napinacz jest drogi a od benzyniaka nie pasuje(jest tańszy)
jak odepniesz napinacz to sprawdź czy nie ma luzu poprzecznego pręta... można kupic zestaw naprawczy w razie czego z tym ze trzeba na stół wyjąć podstawę oprzyrządowania
Witam, ja w swoim AHU grudzień 1997 miałem koło ze sprzęgiełkiem. Zatarte sprzęgiełko powodowało niewielkie wibracje na napinaczu paska. Po wymianie napinacz ani nie drgnie. Koszt sprzęgiełka to ok 150-180zł. warto to zrobić, silnik od razu ciszej pracuje.