Golf III 1,9 SDI co ile wymienić rozrząd ?

Wszystkie informacje o silnikach diesla.

Moderator: Moderator

Postprzez SotoM » 13 sty 2012, o 20:24

co 60-70kkm.
mozna dostac paski rozrządu wzmacniane itp. np Contitech wypuscił na rynek pasek na któryum smiało mozesz zrobic 90kkm...
niektórzy zmieniaja sam pasek wtedy ale trzeba sprawdzic rolki pod wzgledem luzu i czy wydaja jakis hałas...
osobiscie zawsze komplet - pasek , rolka prowadzaca i rolka napinajaca. koszt nie wielki ale przynajmniej masz z głowy...
co do kolegów - u tescia w byłym passacie rozrząd i głowice robiłem przy 200tys km na rozrządzie zrobił 85tyś - dopiero wymieniłem... roli były w dobrym stanie pasek nie wygladał równiez źle.
Mój były SotoMoVWóz

Powered by diesel inside -by Leopard
SotoM
Members

Rocznik: 2007
Silnik: BRD
Paliwo: ON
Nadwozie: kombi

Postprzez Golfik1986 » 13 sty 2012, o 21:06

ja w moim mialem przed sprzedarza kilka km przed 60tysi i pasek nie wygladal najgorzej a golfa kupil wiesiek z parzymiechow taki to pewnie dalej polatal na nim bo nie wierze ze zaraz zmienil. znow na shenkerze jezdzilem na busie mial zrobione 62tysi i koles go wzial po mnie i pasek mu strzelil w 1 tygu. wszystko zalezy jak kto uzywa auta. jak nie jest wciskany wiecznie to ten rozrzad polata dluzej. ale jak to powiedzial moj przedmowca na takich rzeczach sie nie szczedzi bo mozna sie wpedalowac ostro
JAK RYCERZE ZAWSZE BRONIMY HONORU {Z}
Golfik1986
Ekspert

Poprzednia strona

- - -

Powrót do Silniki diesla