Moderator: Moderator
już pisałem - jeden wskazuje temp. na liczniku ( jak odłączę to wskazówka temp. opada ), drugi ( chyba ) steruje włączaniem świec żarowych i współdziała z przekaźnikiem świec żarowych ( chyba ).marcinkazimierz napisał(a):Piaggio napisał(a):prezesik25, nie wiem jak jest w 1.4D wyżej opisałem jak jest u mnie w TDI-ku gdzie jeden czujnik (temperatury) spełnia chyba 3 role- wskazuje temp na liczniku, załącza włąsnei świece i chyba( nie jestem pewien) ssanie- za to jak długo grzeją świece odpowiada czujnik- u Ciebie któryś z tych dwóch- ale który tego Ci nie powiem bo nie wiem, tak czy siak jeżeli silnik jest ciepły nei powinny sie one włączyć. Może spróbuj z tym przekażnikiem podmienic.
a wg ciebie ten 2 czujnik co padaje do vag-a do czego sluzy?
slawek5t napisał(a):w 1,9 D świece powinny grzać przez cały rok nie zależnie od temperatury
Piaggio napisał(a):więc może faktycznie u Ciebie szwankuje czujnik
leopard napisał(a):mylisz sie ... powyzej 35'C plynu chlodzacego swiece nie grzeja
i tutaj rónież sie mylisz! Sławku! to temperatura silnika a włąsnie raczej płynu chłodzącego ma wpływ na to czy swiece zadziałają czy też nie! Zresztą nieważne auto tematu chyba uzyskał już odpowiedz na swój problemslawek5t napisał(a):W tdi jest troszke inaczej bo przy powyzej 5-8 stopni temp zewnetrznej wcale nie grzeje świec (nawet jesli silnik zimny ).
slawek5t napisał(a):Więc w D oraz TD grzeją do temp 35 st a w TDI do 5 st. tak
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 18 gości