Golf III Diesel odpala tylko po dodaniu gazu

Wszystkie informacje o silnikach diesla.

Moderator: Moderator

Postprzez asteroid » 13 lis 2008, o 10:36

Witam mój kolega ma następujący problem. Sam podpinał radio i coś mu się zwarło i od tamtego czasu jak się chce odpalic auto ( czy zimny czy ciepły )to niby odpali ale zaraz zgaśnie. Wystarczy że się doda gazu i wtedy odpala normalnie. Mozna zdjąc noge z gazu po odpaleniu i obroty są wporządku. Podczas jazdy tez jest ok. Podpiołem radio prawidłowo i sprawdziłem pobieznie z braku czasu narazie.

Bezpieczniki sa ok i kostka przy stacyjce nie wygląda na spaloną.

Koledzy pomóżcie co sprawdzic
asteroid
Berbeć

Postprzez kreem » 13 lis 2008, o 10:40

Nie wiem co może być przyczyną, ale w zimie np, jak starszy miał passata B4 TDI , to zalecali żeby przy odpalaniu dodać gazu.
kreem
VIP

Postprzez asteroid » 13 lis 2008, o 10:46

Tylko przed tym zwarciem palił elegancko nie trzeba było dodawac gazu. Tymbardziej że to jest problem i na ciepłym i na zimnym silniku. Wystarczy dac gaz do dechy i odpalic jak się wkręci na obroty zdejmuje noge z gazu i jest ok. Obroty prawidłowe
asteroid
Berbeć

Postprzez leopard » 13 lis 2008, o 21:37

kreem napisał(a):B4 TDI , to zalecali żeby przy odpalaniu dodać gazu.

w TDI to nie działa ...

asteroid napisał(a):Wystarczy dac gaz do dechy i odpalic jak się wkręci na obroty zdejmuje noge z gazu i jest ok

przeglądnij bezpieczniki jescze raz - jeśli będa wszystkie OK - oglądnij przekaźniki
leopard
Members

- - -

Powrót do Silniki diesla