Witam mam problem z moim golfem 1.9 zwykły diesel bez turbo.Problem pojawił się teraz jak stał miesiąc polega on na tym że golf pali jak zimny nawet w najwieksze mrozy na dotyk .Ale mam problem któy polega na tym że jak jest ciepły to nie raz pali na strzał a nie raz nie odpali nawet na pych nie odezwie się ale po 10 min pali już bez problemu.Mechanik mi powiedział że to przez to ze nie jeżdzony miesiąc ale ja w to nie wierze .Proszę mi napisać jakie mogą byś usterki i jak je rozwiązać .
Ja czytałem kiedyś o 2 opcjach (oczywiście ciepły silnik):
1) Jak nie chce odpalić, to odpiąć wtyczkę od czujnika temperatury - jak wtedy odpali, to czujnik do wymiany.
2) Jak nie chce odpalić - polać po pompie zimną wodą - jeżeli odpali to pompa do roboty (nastawnik jak się nie mylę)
Ja osobiście nie próbowałem tych sposobów, bo nie mam potrzeby, ale może ktoś coś o nich więcej powie i zaproponuje ewentualnie coś więcej
w niektórych przypadkach kostka ma bardzo duze znaczenia i w tym Twoim najprawdopodobniej też to jest kostka. jest to koszt góra 60zeta z robocizna u elektryka