golf

Wszystkie informacje o silnikach diesla.

Moderator: Moderator

golf

Postprzez tomektd » 15 lut 2009, o 17:32

Witam wszystkich użytkowników mam problem z moim golfem 90 tdi problem polega na szarpaniu przy ok 100 do 130 na godzinę czytałem na forum żeby odłączyc wtyczkę od prędkościomierza przy skrzynu biegów i faktycznie pomogło czy to napewno sterownik pompy jeśli tak to ile taka rzecz kosztuje.Pozdrawiam.
tomek
tomektd
Berbeć

golf

Postprzez SotoM » 15 lut 2009, o 18:29

no skoro przestało szrpać to napewno nastawnik - ale to nie to ze on jest zepsuty , to kwestia jego wyciagniecia na stół , rozebrania go i porządnego wymycia z syfu... koszt imprezy to 200 - 300zł... nie jest to robota dla laika który nie posiada komputera...
Mój były SotoMoVWóz

Powered by diesel inside -by Leopard
SotoM
Members

Rocznik: 2007
Silnik: BRD
Paliwo: ON
Nadwozie: kombi

Postprzez Marti05 » 15 lut 2009, o 21:00

Witam.
U mnie był ten sam problem z tym szarpaniem, ale po wizycie u elektryka który rozkręcił ten nastawnik chyba go nawet nie wyjmował na stół (nie wiem nie bylem przy tym) wszystko było w porządku i jeździ równiutko.
Cała impreza kosztowała 100zł, tylko jeszcze stówkę dopłaciłem i mi naprawił ABS.
Marti05
Berbeć

Postprzez SotoM » 15 lut 2009, o 23:33

jest jeszcze 1 patent na to - przerywa sie połaczenie na jednym kabelku przy wtyczce do ECU i szarpanie ustepuje na wieki... ale to sie robi w modelach gdzie nie ma MFA. np: ja mam tak u siebie zrobione...i juz jeżdze dośc duży czas na tym...
Mój były SotoMoVWóz