GOLFINA STALA 2msc i PROBLEM

Wszystkie informacje o silnikach diesla.

Moderator: Moderator

Postprzez NASK » 29 kwi 2012, o 10:58

Witam wszystkich i prosze orade co moze byc przyczyna mam taki problem golf 1.9 TD stal ponad 2msc na parkingu aku odlaczone gdy chcialem go dzis odpalic problem
_rozrusznik kreci dobrze _kontrolki nie przygasaja_swiece nowe_ paliwa ful_ dodam ze do tego czasu golf stal zimowa pora tez takie okresy i zawsz palil od strzala gdy wracalem i chcialem go odpalic nie sprawial nigdy problemow powiedzcie co moge jeszcze sam sprawdzic pozdrawiam i czekam na odp
NASK
Berbeć

Postprzez bendi86 » 29 kwi 2012, o 11:34

A spróbuj na dobrze naładowanym akumulatorze. Sprawdzałeś napięcie w nim?
bendi86
Badacz tematu

Postprzez NASK » 29 kwi 2012, o 14:47

aku jest naladowany ok kreci rozrusznik dobrze tylko nie zapala co moge sprawdzic jeszcze sam zanim udam sie do mechanika dodam ze nigdy golf nie mial najmniejszego problemu z odpaleniem gdy stal dlugie okresy pod blokiem nawet zima wkladalem baterie podgrzalem swiece dwa razy strzal i palil:(
NASK
Berbeć

Postprzez boleK1315 » 29 kwi 2012, o 21:38

Zobacz czy czasami paliwo Ci się nie cofnęło.
boleK1315
Czytacz

Postprzez NASK » 1 maja 2012, o 10:55

nie rozumiem w sensie ze jak cofnelo jak to sprawdzic?? dobrze ze mam drugie auto ale mam sentyment do tego golfa nigdy mnie tez nie zawodzil musze go jakos uruchomic a nie chce go ciagac na lince w wekend go wciagne chyba na lawete i zawioze do mechanika myslalem ze ktos tutaj pomoze i sam ogarne co mu dolega
NASK
Berbeć

Postprzez SotoM » 1 maja 2012, o 22:17

no po prostu cofneło sie paliwo...
zalej filtr paliwa ON i ewentualnie do wezyka zasilajacego na pompie tez strzykawka wlewaj paliwo . bo jesli paliwo sie rzeczywiscie cofneło to mogło wyssac paliwo z pompy co rowniez swiadczy o nieszczelnosci zaworów jednokierunkowych w pompie...
Mój były SotoMoVWóz