mam golfa 3 1.9 Td Variant wydaje mi sie ze za duzo pali
ile spalają wasze golfiki???
Moderator: Moderator
co to jest za jazda na luzie na tym sie ani specjalnie nie oszczędzi ani nic nie zyska jedynie chyba dzwona i szybsze zużycie klocków hamulcowych, wiadomo że na luzie silnik już nie zwalnia pojazdu, droga hamowania sie wydłuża, klocki szybciej sie grzeją czyli hamulce też wtedy są słabsze więc powodzenia tym którzy oszczedzają na takim stylu jazdy niech za zaoszczędzone pieniążki z jazdy na luzie kupują częściej klocki i tarcze, ja nigdy dosłownie nigdy nie jeżdże na luzie, takiego czegoś poprostu nie uznaje, a wracając do tematu to moje autko spala średnio około 6 litrów ropy przy mojej jeździe (nie zbyt oszczędnej), cykl mieszany...karlito napisał(a):a na luzie diesel pali najmniej
tak jestem penwny na 100% poniewaz sprawdziłem to co prawda na seacie toledo tdi 110 KM z komputerem pokładowym. Załaczając komputer pokładowy w tryb spalania teraźniejszego i jazda na biegu bez dotkniecia pedału gazu powoduje jazde ze spalanie wynosi 0,0 l/100km po o tym też mówił Jeremi Clarkson jak próbował przejachac iles tam kilometrów na jednym baku audi A8 3.0 TDIkarlito napisał(a):jestes pewien ze dojezdzanie na biegu powoduje ze diesel nic nie pali? to rozwiazanie tyczy sie wylacznie benzyny, na gaze tez nie skutkuje, a na luzie diesel pali najmniej
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 12 gości