jak to jest z tym olejem roślinnym

Wszystkie informacje o silnikach diesla.

Moderator: Moderator

Postprzez mati12fs » 26 mar 2011, o 17:11

Ja ostatnio jeżdżę na bio tyle ze mam 1,9 diesel:D czyli klekot:) przepala bez problemu odpala normalnie jedynie jak zapale rano to czuć przez chwile fryty i muszę wymienić filtr paliwa bo już ma jakieś 50tys wiec czas moim zdaniem żadnej różnicy nie ma oprócz litrów w baku i kasy w portfelu.Moim zdaniem na stacjach i tak nie mamy czystego ON przecież wiadomo że każdy kombinuje i odlewa a czymś trzeba uzupełnić więc pewnie woda i opał albo OR.
mati12fs
Berbeć

Postprzez golftd » 27 mar 2011, o 12:04

Ja tez śmigam na bio od 3 tygodni ,moze mi sie zdaje ,ale chyba silnik ciszej pracuje
4,28 litr
golftd
Czytacz

Postprzez K@mil » 27 mar 2011, o 22:09

golftd napisał(a):Ja tez śmigam na bio od 3 tygodni ,moze mi sie zdaje ,ale chyba silnik ciszej pracuje
4,28 litr

Bo paliwo Bio jest bardziej tłuste i moze to być dlatego :) ja tez kiedys odczułem różnice w pracy silnika ale w dostawczaku :P
K@mil
POMOCNIK
POMOCNIK

Postprzez marcusblue » 10 kwi 2011, o 16:13

Ja sobie zatankowałem Bio kilka dni temu i wszystko byłoby fajnie gdyby nie to że przy kilku stopniach ( 4) długo chechłał zanim odpalił :-| więc najlepiej to tankować jak będzie już naprawdę ciepło, a poza tym cały czas zapach frytek ale przyjemne nawet, osiągi takie same jeśli nie lepsze noi może ttrochę ciszej pracuje
hamownia to takie miejsce, gdzie sie chamy spotykają i wymieniają wykresami...
marcusblue
Czytacz

Postprzez k-m-r1 » 10 kwi 2011, o 22:28

trzymaj go w garażu to nie będzie proglemu
Polska wersja programu MACH3 cnc---- Makra do palników ,magazynków, THC, OHC---- EKRANY dla firm i producentów maszyn ---- budowa sprzedaż maszyn Plazmy, Elektrodrążarki, Frezarki ,Tokarki, Gietarki, inne maszyny
k-m-r1
Weteran

Postprzez marcusblue » 10 kwi 2011, o 22:42

nie chodzi o garaż, bo na ropie normalnie odpala, po prostu jest trochę za zimno na bio
hamownia to takie miejsce, gdzie sie chamy spotykają i wymieniają wykresami...
marcusblue
Czytacz

Postprzez Bradley » 10 kwi 2011, o 23:19

marcusblue, woz ze soba filtr paliwa na zmiane ;)
VW Vento 1.9TDI 1Z ++ :)
Na potęge Posępnego Czerepu, mocy przybywaj!
Captain Planet, he's our hero. Gonna take pollution down to (Euro)0
Bradley
Fanatyk

Postprzez Piatek TDI » 13 kwi 2011, o 20:11

Ja jezdzilem tez na BIO i powiem tak ;) Wtryski mam przez to do wymiany ;) a jezdzilem jakos 5 miesiecy .
piatek0302
Piatek TDI
Berbeć

Postprzez k-m-r1 » 13 kwi 2011, o 23:01

Piatek TDI, a zanim testowałes bio sprawdzałęs wtrysk pompe?
bo widze że każdy tu opisuje problemy które tródno uzasadnic ale że leją bio to jest wymówka...
tak jak czarny kot przebiega droge a my najbliższe złe wydażenie przypisujemy do tego

A wienc zanim ktoś napisze że bio jest sprawcą awari to niech kupi 2 auta i zalewa jeden bio drugi zwykłym i w tedy oceni a i to nie będzie miarodajne
Polska wersja programu MACH3 cnc---- Makra do palników ,magazynków, THC, OHC---- EKRANY dla firm i producentów maszyn ---- budowa sprzedaż maszyn Plazmy, Elektrodrążarki, Frezarki ,Tokarki, Gietarki, inne maszyny
k-m-r1
Weteran

Postprzez robercik » 15 kwi 2011, o 17:52

ja jezdze na ruskiej po 4 zl bez zadnego szajsu co dodaja u nas zeby ludzi w chu... zrobic,czasem leje rodzimy z biedronki rzepak po 4,16 za litr a jak cos siedze to nastepny wlasciciel sie z nim buja,i tak sprzedaje ten smarowoz za 4 miechy,kupuje corolle d4d
robercik
Badacz tematu

Postprzez dadi321vw » 24 kwi 2011, o 19:45

To bardzo ładnie że się chwalisz jeszcze nie zkupionym autkiem a tego już spisujesz na straty obyś po kupnie toyoty jeszcze za nim nie za tęsknił. A wracając do tematu i tak zawsze będe uważał że czerwone jest o niebo lepsze od bio. :-o
dadi321vw
Badacz tematu

Postprzez darkker » 7 maja 2011, o 02:46

w zeszłym roku cały czasa do poźnej jesieni jeździłem na bio i oprócz frytek czy tam placków z rury nie zaszkodziło motorowi wieć przestańcie wymyślać w jaki sposób bio szkodzi tylko wpierw sprawdźcie w jakim stanie masie silniki przed zalaniem bio i potem po kilku miesięcznej jeździe bo tak jak ktoś tam napisał z tym czarnym kotem . kolo ma racje. teraz tylko czekam aż bedą cieplejsze noce i znów przechodze na bio. 60 gr. na litrze mniej a tankuje 2 razy w miesiącu do pełna
darkker
Badacz tematu

Poprzednia stronaNastępna strona

- - -

Powrót do Silniki diesla