SotoM, a wytłumacz mi sensownie po co, ktoś ma szukać takich olejów jakie wymieniłeś? Jest to co najmniej bez sensu (więcej jeźdzenia za olejem niż to warte). Olej to olej. 10W40 to 10W40. Jeśli robisz auto pod wyścigi, które jeździ na wysokich obrotach to się stosuje inne oleje, z lepszymi właściwościami, ale do normalnej jazdy nie trzeba nic nadzwyczajnego. Pierwszy lepszy olej 10W40 norma 505.00
he tesh jestem zdania ze 14 letni tdi przelknie kazdy olej ja u mnie leje najtanszy jaki kumpel ma na hurtowni 10w40 GM mialem jush 4 zmiany nic sie nie dzieje jak narazie heh
[ Dodano: 2010-10-31, 12:06 ] a co do olejow to temat rzeka kazdy leje inny
Lotos to woda nie olej. Lepszy olej do wyścigów?? dobre... Wyścigi to masz w zakorkowanych miastach kiedy jest ruch natężony i się jedzie ileś km na jedynce. Niepotrzebne wyścigi żeby silnik zatrzeć od kijowego oleju. Wystarczy konkret korek i po sprawie.
Ja w chwili obecnej śmigam na Mobil Super S 10w40 czyli półsyntetyk i nic złego sie nie dzieje, a lubię pogonić auto. Teraz raczej przerzucę się na Castrola ale jeszcze zobaczę inne oferty
Weźmiesz mnie na prostej?? A ja Cię zniszczę na zakręcie!!