Moderator: Moderator
SotoM napisał(a):mike102, a kolega był w rozlewni mobila i castrola?? bo mój był i wiadział jak sie do baniek leje olej lotosa a ludzie płacą z opakowanie...nie wierz ale taka jest prawda.
jak rozbierzesz silnik albo bedziesz zmieniał uszczelkę jakąś to zwróć uwage na nagar na pokrywie wałka rozrządu lub zobacz ile masz nagaru w kolektorze ssącym.to są własnie te wasze mobile, castrole itp...
Scooby napisał(a):Witam. Przeczytałem cały temat i mam podobny problem. Kupiłem auto. wymieniłem filtr i olej na castrol 10W40. 3 tys km przejechałem bez zastrzeżeń. A od wczoraj mam ten problem o którym mówią poprzednicy, a więc świecąca się (migająca ze 3 razy) przez chwile po odpaleniu auta kontrolka oleju. To chyba nie jest normalne skoro wcześniej tak nie było. Kontrolka oleju zapala się gdy coś z olejem dzieje się niedobrego, tylko pytam co?
SotoM napisał(a):Scooby napisał(a):Witam. Przeczytałem cały temat i mam podobny problem. Kupiłem auto. wymieniłem filtr i olej na castrol 10W40. 3 tys km przejechałem bez zastrzeżeń. A od wczoraj mam ten problem o którym mówią poprzednicy, a więc świecąca się (migająca ze 3 razy) przez chwile po odpaleniu auta kontrolka oleju. To chyba nie jest normalne skoro wcześniej tak nie było. Kontrolka oleju zapala się gdy coś z olejem dzieje się niedobrego, tylko pytam co?
ja mam tak samo.odpalam rano motor i kontrolka mryga 3 razy bo przez ten czas olej dostaje sie do całego układu.
Scooby napisał(a):SotoM napisał(a):Scooby napisał(a):Witam. Przeczytałem cały temat i mam podobny problem. Kupiłem auto. wymieniłem filtr i olej na castrol 10W40. 3 tys km przejechałem bez zastrzeżeń. A od wczoraj mam ten problem o którym mówią poprzednicy, a więc świecąca się (migająca ze 3 razy) przez chwile po odpaleniu auta kontrolka oleju. To chyba nie jest normalne skoro wcześniej tak nie było. Kontrolka oleju zapala się gdy coś z olejem dzieje się niedobrego, tylko pytam co?
ja mam tak samo.odpalam rano motor i kontrolka mryga 3 razy bo przez ten czas olej dostaje sie do całego układu.
ale wcześniej tak nie miałem. Czyli wszystko jest okej?
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 37 gości