Moderator: Moderator
Aaa no to spoko bo moim celem jest około 110-120 dla mnie to w zupełności wystarczy (przynajmniej na początku)do dalszych rzezb mam na oku cały nabój z TDi tyle że motor to słupek z wtryskami narazie mam pin boosta z 1,6 turbina podkręcona na 1,0bara i intercooler z paska b-3 zastanawia mnie co trzeba jeszcze wyrzezbić aby osiągnąć moc o której pisałem wyżej(tylko prosze nie kierujcie mnie na szukajke )Pozor napisał(a):bezpiecznie tak do 130 KM bez dłubania silnika jeżeli pójdziesz dalej niż te 130 KM będzie możliwość że korbowód wyjdzie bokiem lub stopa wału pęknie ale bardziej prawdopodobne że korbowód
czyli z tego co mówisz najlepiej w moją bude wepchnąć nabój z tdi ale z moją pompą wtryskową(po tuningu )a powiedz mi w czym szukać wtrysków 165bar?(chodzi mi o to w jakim samochodzie były standartowo)bo nabój z tdi moge mieć za bybki ale te 100+ w zupełności mi starczyPozor napisał(a):pff 120 KM w TD to pestka boost pin/wtryski 165 bar/min. turbo garrett T2 lub KKK K14 a najlepiej Garrett T3 lub jakieś VNT jak kto woli/gov mod i timing mod/podnieść ciś. doładowania min. 1.0 bar i wyżej/wraz z ciś. zwiększyć dawkę paliwa/Intercoller obojętnie jaki byle by był ale najlepiej FIMC /Można zrobić pompę na 10 mm dla lepszej dynamiki ale 9 mm starczy na 120 KM/ Jak kto woli zmiana skrzyni na tdi wraz z osprzętem/ lekkie stoczenie koła zamachowego dla lepszego wkręcania się w obroty tak max 20 % masy koła no i masz gotowy przepis na Turbo diabła Dalsze zapędy w większą moc to masakryczne pieniądze a m.in. przeróbka silnika na na taki pół tdi pół TD a mianowicie prawie cały dół silnika z tdi + rozrząd tdi a reszta z TD można się pokusić o kolektor ssący AWX
To wiem TD ma wkręcane a TDi ma wkładanepalio napisał(a):Wtryski z TDI nie podejdą do TD
karol MAŁY napisał(a):To wiem TD ma wkręcane a TDi ma wkładanepalio napisał(a):Wtryski z TDI nie podejdą do TD
palio napisał(a):karol MAŁY napisał(a):To wiem TD ma wkręcane a TDi ma wkładanepalio napisał(a):Wtryski z TDI nie podejdą do TD
Nie pisz takich głupot jak nie wiesz musisz się trochę dokształcić.
Wielkie dzięki za porade teraz przynajmniej powoli zaczynam kumać o co w tym chodzi a przy okazji znalazłem fajny temat o podnoszeniu mocy w AAZ i to na tym forumPozor napisał(a):Wtryski td 165 bar znajdziesz w golfie 2 z silnika o oznaczeniu sb ciężko dorwać same wtryski a co dopiero zdrowe lepiej oryginał z naszego silnika wziąć i końcówki zmienić same z sb lub mercedesa i też masz wtedy 165 tylko warunkiem są wtryski jednosprężynkowe
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 34 gości