Moderator: Moderator
drago1992 napisał(a):Ja leje eko z Orelnu, zresztą słyszałem że ropa o większej liczbie oktanowej (np. verva) w starszych dieselach wypłukuje osady które "zatykały" nieszczelności.
k-m-r1 napisał(a):nie strata kasy bo w golfie masz czujnik spalanie skutkowego
dlatego zalewając lepsze paliwo z wiekszą liczbą cetanową zmniejszamy spalanie przez podawanie mniejszej ilosci paliwawyjezdz co tam masz zalej z 10 litrow niech przeplucze jeszcze resztki jak wyjeździsz to lej do pełna i porwnaj czy czasem nie zrobisz jakies 100 km wiecej
Verwa takie se
brat chwali na vpower na shellu robi jakies 100-150 km wiecej na baku
Ja podobnie widze na LPG tak samo jest
jaka mieszanka takie spalanie
na orlenie robie jakies 400 km
tyle samo na niemarkowej stacji zatankowane a przejade 430-440 km sprawdzane kilkanascie razy
w moim przypadku rużnica w cenie mizerna ale 2.59 a 2,65 2,75 z orzelkiem
zomiwatchme napisał(a):Teraz bio100 na bliskiej tankuje za 4,89
marcinkazimierz napisał(a):k-m-r1 napisał(a):nie strata kasy bo w golfie masz czujnik spalanie skutkowego
dlatego zalewając lepsze paliwo z wiekszą liczbą cetanową zmniejszamy spalanie przez podawanie mniejszej ilosci paliwawyjezdz co tam masz zalej z 10 litrow niech przeplucze jeszcze resztki jak wyjeździsz to lej do pełna i porwnaj czy czasem nie zrobisz jakies 100 km wiecej
Verwa takie se
brat chwali na vpower na shellu robi jakies 100-150 km wiecej na baku
Ja podobnie widze na LPG tak samo jest
jaka mieszanka takie spalanie
na orlenie robie jakies 400 km
tyle samo na niemarkowej stacji zatankowane a przejade 430-440 km sprawdzane kilkanascie razy
w moim przypadku rużnica w cenie mizerna ale 2.59 a 2,65 2,75 z orzelkiem
w dieslu spalanie stukowe?
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 8 gości