No i przyszla pora na wymiane swiec. Tak sie zastanawiam, jezdzac po sklepach motoryzacyjnych jakie swiece kupic poniewaz w kazdym polecaja inne. Mam do Was pytanie co Wy polecacie. Nie chce niczego z dolnej polki bo jak zainwestowac to w cos dobrego. Podzielcie sie wiedza co Macie w swoich dizelkach??
Nie sztuką jest zabić komara przednią szybą... Sztuką jest to zrobić boczną
NGK - najlepsze w stosunku cena/jakość, z resztą bardzo dobre świece (i to nie jest tylko moja opinia), Beru (oryginalne), wiekszości wydaje sie ze Boscha mogą być bardzo dobre ale cena zdecydowanie wygórowana poza tym to nie ta jakość co kiedyś, wiec mysle ze te 2 pierwsze firmy są ok.
No ja też śmigam na NGK- tyle że mam benzynkę (nie wiem czy to jakaś różnica).Ale również słyszałem że NGK jest lepszą firmą w tym momencie niż bosch dlatego nawet zakładając sondę lambda zainwestowałem w NGK.
hellmut1 napisał(a):tak dokładnie świece żarowe iskra są czeskie też bylem zdziwiony ale tak napisali na opakowaniu
trza kupowac iskre moj ojciec zawsze twierdzil ze czeskie rzeczy sa super kupil skode czeska a pozniej poszedl kupil odkurzacz czeskiej firmy do dzis nim sprzatam golfa