Witam potrzebuje kogoś kto zna sie na ustawieniu kąta wtrysku w tdi. Wegług VAG-com'a kat ktrysku na rozgrzanym silniku pokazuje 14-16. Więc jest za mały. Trzeba zwiększyć kąt wtrysku paliwa. Jak juz wiem to dobrze ustawiony kas wtysku wg VAg-com'a powienien miesc okolo 56 - 58. Czy jest ktoś kto mógłby mi przestawić kat wtrysku na odpowieni jaki powieniem byc. Dodam że trzesie mi sie całe nadwozie. w innych temtach lub postach czesto trzesienie nadwozia oznacza zly kat wtrysku u osob ktore tak mialy kiedy ustawaialy nowy kat wtrysku problem znikal. PROSZE O KONKRETNE ODPOWIEDZI GDZIE I ZA ILE KTOS MOGLBY MI USTAWIC KĄT WTRYSKU POZDRO. Interesują mnie osoby które to zrobiły i wiedzą jak to robić.
JA nie pytam gdzie moge znalesc opis jak to samemu zrobic tylko chce zeby zrobil mi to ktos doswiadczony w tych sprawach. nie chce czegos popsuc. Rozrzad to nie zabawa
clive120,
K@mil dał Ci dobrą poradę. tam nie trzeba ruszać rozrządu. wystarczy poluźnić 4 śruby, ustawić kat, dokręcić i jazda klucz 13 i 15min roboty i 50zł zostaje w kieszeni